Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ascensiune puternica a Grupului DENT ESTET in 2021

Actualizat la data de: 27 Ianuarie 2022
 Ascensiune puternica a Grupului DENT ESTET in 2021

Strategia de achizitii si crestere organica se mentine ca obiectiv principal si in 2022

- DENT ESTET in 2021: portofoliu extins cu inca 3 clinici, uniturile dentare +49% , echipa medicala +38%
- Motoare de crestere: Diviziile DE Implant Division si DE Advanced Orthodontic Division. Cu 122% mai multe implanturi dentare inserate si cu 60% mai multe aparate dentare aplicate fata de 2020
- Piata de stomatologie din Romania in dinamica accelerata, cu o crestere estimata pentru noul an de aproximativ 17%
- Obiceiuri de consum: in 2022 urgentele medicale vor fi inlocuite treptat de zona de preventie dentara si de tratamentele complexe
- Tendinte: Digitalizarea se va accelera cel mai mult in noul an

- DENT ESTET continua strategia de expansiune si consolidare la nivel national. Reprezentatii grupului anunta investitii de cca 5 milioane euro in 2022.

DENT ESTET, parte a Grupului MedLife si liderul pietei de medicina dentara din Romania, a avut in 2021 cea mai ampla extindere teritoriala in cei 23 de ani de existenta, marindu-si portofoliul cu 3 clinici, in Ploiesti, Cluj-Napoca si Oradea. Extinderea a vizat in special zona Transilvaniei, DENT ESTET semnand un parteneriat cu clinica Stomestet din Cluj si preluand pachetul majoritar al clinicii Oradent by Dr. Costea, din Oradea. O alta investitie in valoare de 1,7 milioane euro a fost alocata inaugurarii in Ploiesti a unei clinici premium cu servicii stomatologice all-in-one.

DENT ESTET ajunge, astfel, la un portofoliu de 14 clinici in 7 orase importante din tara: Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Brasov, Ploiesti, Cluj-Napoca si Oradea si acopera o suprafata de peste 4.200 mp dedicati serviciilor stomatologice, ceea ce reprezinta o crestere cu 40% fata de anul trecut. Numarul uniturilor medicale a ajuns la 85, marcand o crestere de 49% fata de 2020.

Expansiunea DENT ESTET a dus automat si la extinderea echipei medicale, numarului de medici inregistrand un salt de 38%, iar in ansamblu, anul trecut grupul a inregistrat cu 30% mai multi salariati.

“Desi am traversat cel de-al doilea an pandemic, se remarca o preocupare notabila a romanilor legata de sanatatea orala. Numarul pacientilor noi care au facut din ingrijirea orala o prioritate anul trecut a crescut cu 61%. in ceea ce priveste accesarea servicilor stomatologice furnizate de DENT ESTET, cele mai solicitate au fost implanturile dentare si montarea de aparate dentare”, a declarat dr. Oana Taban, CEO si Fondator DENT ESTET.

Piata de stomatologie, marcata de dezvoltare accelerata de noi clinici si de interesul jucatorilor externi

In 2021, piata a crescut mai mult fata de 2020, cand clinicile dentare au fost inchise timp de 2 luni, avand un avans de 20% fata de anul precedent.

“Pentru 2022 s-ar putea sa observam o efervescenta pe piata de stomatologie generata de aparitia accelerata de noi clinici in orasele importante din tara, la care se adauga un interes crescut provenit din randul marilor jucatori externi si ale fondurilor de investitii. in context estimam o crestere de cca 17%”, a mentionat dr. Oana Taban.

Romanii au acordat o atentie sporita implanturilor dentare si serviciilor de estetica dentara

Datorita avansului tehnologic si a supraspecializarii echipei din cadrul DENT ESTET Implant Division, romanii si-au aratat increderea in serviciile medicale, astfel ca numarul total al implanturilor dentare inserate a crescut cu 122% in 2021 fata de 2020. Cresterea masiva a cererii pentru implanturi dentare, dar si pentru alte tipuri de tratamente stomatologice releva, totodata, faptul ca pacientul roman este din ce in ce mai preocupat de sanatatea sa dentara, chiar in contextul epidemiologic actual.

In ceea ce priveste serviciile de ortodontie, grupul a inregistrat o crestere de 60% a solicitarilor de aparate dentare, considerate a fi o solutie de incredere pentru pacientii adulti in vederea obtinerii unui zambet sanatos.

Digitalizarea, principala tendinta care se va amplifica in 2022

Investitiile in digitalizare vor deveni din ce in ce mai accelerate, datorita beneficiilor majore care se transpun pentru pacient in precizie crescuta in diagnosticare, lipsa durerii, confort ridicat, rapiditate in executia lucrarilor si perioada extinsa de garantie a acestora. Un alt avantaj important se leaga de eficienta financiara pentru pacient si deriva din faptul ca utilizarea tehnologiei digitale nu implica cresterea costurilor.

In 2021, grupul DENT ESTET a continuat sa investeasca in tehnologii digitale de ultima generatie, toate clinicile fiind dotate cu cele mai noi descoperiri in domeniul echipamentelor stomatologice.

Una dintre cele mai noi tehnologii digitale, create pentru a contribui la construirea de zambete sanatoase pe termen lung, este scannerul revolutionar MODJAW. Este vorba despre o tehnologie care inchide fluxul digital in procesul de stabilire a unui diagnostic corect si exact pentru pacientii care isi doresc o reconstructie orala completa si nu numai. Are la baza stomatologia 4D, folosind modelarea 3D, miscarea maxilarului si ocluzia dinamica a pacientilor in timp real, fara a utiliza raze X, pentru o diagnosticare complexa a afectiunilor dentare, dar si personalizarii tratamentelor. in prezent, DENT ESTET este cel mai mare partener european al companiei franceze MODJAW, care a pus bazele acestei tehnologii revolutionare de scanare digitala, cu beneficii majore atat pentru pacient, cat si pentru medicii stomatologi.

Un accent deosebit s-a pus si asupra stomatologiei laser si dotarii tutoror clinicilor din cadrul grupului cu cele mai performante lasere utilizate la nivel mondial, in acest moment, deoarece pacientii isi doresc tratamente nedureroase, minim-invazive si cu rezultate garantate pe termen lung. in acest sens, echipa de specialisti din cadrul DENT ESTET are la dispozitie 20 de lasere stomatologice, distribuite in toate unitatile grupului, pentru ca pacientii sa beneficieze de avantajele oferite de acestea indiferent de zona in care se afla.

DENT ESTET continua strategia de expansiune si consolidare la nivel national. Investitii de cca 5 milioane euro in 2022

Planurile grupului DENT ESTET pentru anul 2022 isi mentin configuratia pe axa de extindere – consolidare - investitii in tehnologie si echipe medicale multidisciplinare.
Investitiile estimate pentru prima parte a anului se ridica la aproximativ 5 milioane euro si vizeaza deschideri de noi clinici, achizitii, dar si cresterea gradului de digitalizare.
“Urmam si in acest an acelasi pattern de dezvoltare –organica, dar si prin achizitii. inceputul anului va fi marcat de inaugurarea unei noi clinici DENT ESTET la Craiova. De asemenea, sunt initiate discutii pentru noi parteneriate, in centre importante din tara“, a adaugat dr. Oana Taban.

Despre DENT ESTET

Grupul DENT ESTET a fost infiintat in anul 1999, iar in prezent este lider de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania. in cei aproape 23 de ani de existenta, echipa s-a extins la un numar de peste 450 de angajati, dintre care peste 145 sunt medici. Acestia au tratat de-a lungul timpului peste 200.000 de pacienti.

DENT ESTET detine 14 clinici stomatologice multidisciplinare in Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Brasov, Ploiesti, Cluj-Napoca si Oradea, destinate tuturor categoriilor de varsta, 3 divizii de excelenta unice in Romania (Implant Division, Aesthetic Division si Advanced Orthodontic Division), primul laborator de tehnica dentara digitala - Aspen si 8 studiouri foto digitale specializate Future Smile Studio. Toate acestea reunesc un numar de 85 de sali de tratament echipate la standarde hi-tech, pe o suprafata totala de 4.200 de metri patrati, care includ si 3 sali de chirurgie complet utilate. DENT ESTET ofera o experienta integrata prin cele 8 centre de imagistica si radiologie complet digitalizate, care includ aparate de tomografie computerizata (CBCT).

Recunoscut pentru contributia la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din tara noastra, grupul de clinici DENT ESTET a inaugurat, in 2017, prima clinica dentara complet digitalizata din Romania si cel mai mare centru Planmeca Digital Academy.

Printre inovatiile majore aduse pe piata din Romania se numara DENT ESTET 4 KIDS (2008) si DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din Romania si din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor si, nu in ultimul rand, Asociatia Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela careia se desfasoara cursurile primei scoli de manageri dedicati clinicilor de medicina dentara.
Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din tara noastra.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate