Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

25 de ani de DENT ESTET in Romania

Actualizat la data de: 24 Aprilie 2024
25 de ani de DENT ESTET in Romania

Investitii de zeci de milioane de euro in infrastructura medicala si sute de mii de pacienti din tara si strainatate tratati la standarde internationale

DENT ESTET, liderul consacrat al pietei de stomatologie din Romania, aniverseaza, astazi, 25 de ani de la infiintarea grupului care a cunoscut o evolutie dinamica la nivel national dupa parteneriatul cu MedLife, prin investitii de 12 milioane de euro in infrastructura medicala si o abordare 360° in ingrijirea sanatatii pacientilor.

Incepand din 1999, DENT ESTET si-a construit si consolidat statutul de pionier al excelentei si inovatiei in medicina dentara din Romania, mentinand un trend pozitiv de crestere, cu un portofoliu de 18 clinici in 9 orase cheie din tara, in prezent. Performanta de a ramane in topul preferintelor romanilor in cei 25 de ani se datoreaza modelului de business creat de dr. Oana Taban, bazat pe acces la expertiza medicala de top, tehnologii digitale premium si tratamente cu impact real asupra sanatatii generale a romanilor.

Dupa 25 de ani, suntem cel mai puternic grup de clinici stomatologice private din tara si o echipa de peste 600 de oameni. Angajamentul asumat inca de la inceput a fost acela de a le oferi romanilor solutii medicale inovatoare si eficiente pentru sanatatea lor orala. Alaturi de MedLife, am pus bazele unui sistem integrat de servicii medicale pentru excelenta in sanatate, am modelat generatii de medici si am investit in educatie si comunitate. Suntem recunoscatori pentru increderea pe care pacientii ne-au acordat-o in tot acest timp. In urmatorii ani, vom continua ceea ce am inceput in 1999: sa avem impact real si pozitiv in sistemul medical din Romania si sa contribuim cu adevarat la starea de sanatate a romanilor”, a declarat dr. Oana Taban, CEO si Fondator DENT ESTET

Parteneriatul MedLife-DENT ESTET – De 8 ani, abordarea 360° in ingrijirea sanatatii pacientilor

Prin investitii sustinute de zeci de milioane de euro, grupul DENT ESTET este prezent, astazi, in 9 orase cheie din Romania: Bucuresti (8 clinici), Timisoara (2), Sibiu (2), Brasov, Cluj-Napoca, Oradea, Ploiesti, Craiova, Arad.

Extinderea la nivel national a fost accelerata de parteneriatul semnat, in aprilie 2016, cu MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din tara. Dupa aceasta data, strategia de dezvoltare s-a bazat pe investitiile de tip greenfield, dar si achizitia unor clinici de top din piata.

Cei 8 ani alaturi de MedLife au favorizat o crestere accelerata a clinicilor DENT ESTET pe toate planurile: cresterea numarului de unituri dentare de la 40 la 110, cresterea cu 147% a numarului de pacienti unici, cu 164% a numarului de vizite si cu 160% a numarului de medici stomatologi.

In plus, datorita unei abordari 360° a sanatatii pacientilor si a preocuparii constante pentru solutii financiare cat mai flexibile, incepand din anul 2023, serviciilor stomatologice au fost integrate in premiera in abonamentele oferite atat persoanelor fizice, cat si companiilor. Aceasta perspectiva inovatoare pentru sistemul medical din Romania s-a dovedit a fi un succes, cresterea interesului pentru abonamentele integrate de sanatate orala fiind de 20% de la trimestru la trimestru.

„Atunci cand alegi sa-ti ghidezi activitatea bazandu-te pe principii precum calitatea actului medical, inovatia si digitalizarea, rezultatele nu pot fi decat excelente. Iar bilantul celor 8 ani de parteneriat cu DENT ESTET demonstreaza acest lucru. Performanta buna a grupului de clinici stomatologice se datoreaza, in special, experientei vaste a echipei medicale si a interesului in a oferi pacientilor cele mai noi tehnologii in sanatatea orala. Ne bucuram ca tot mai multi romani sunt constienti de rolul pe care ingrijirea orala il are in starea generala de sanatate si aleg calitatea si performanta. In perioada urmatoare, ne vom concentra pe consolidarea sistemului integrat pe care l-am creat, prin investitii in digitalizare, dezvoltarea pe segmentul corporate, dar si extinderea activitatii in alte zone din tara”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group.

Pionerat in stomatologia digitala integrata

In cei 25 de ani de prezenta pe piata serviciilor stomatologice din Romania, DENT ESTET a fost o echipa a premierelor atat in materie de servicii medicale, cat si in ceea ce priveste rolul jucat de companii in societate.

In acelasi timp, DENT ESTET a fost prima clinica dentara care a incheiat parteneriate strategice cu organizatii caritabile, precum Salvati Copiii Romania (inca din 2006), Fundatia „Heart of Hope”, Asociatia „Crestem Mari” si Asociatia Magic, pentru a le asigura copiilor si celor din medii defavorizate acces la cele mai bune solutii de diagnostic si tratament.

Sustinerea procesului educational, prin investitii in formarea de noi generatii de medici stomatologi (in cadrul facultatilor de profil din Targu Mures, Oradea, Arad si Craiova), dar si de manageri de clinici dentare, prin intermediul Asociatiei Dental Office Managers (ADOM), a reprezentat un alt pilon de baza al strategiei de CSR.

De asemenea, DENT ESTET s-a implicat din ce in ce mai mult in comunitatea artistica, gratie unor parteneriate cu institutii locale de cultura (Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul National „Toma Caragiu” din Ploiesti, Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiesti, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Oradea sau Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad), dar si in sport, prin sustinerea echipelor de fotbal FCU 1948 Craiova si UTA Arad si a clubului de baschet CSM U Oradea.

Inovatia si digitalizarea - elemente cheie ale dezvoltarii sustenabile a DENT ESTET

Inca din 1999, DENT ESTET a urmarit imbunatatirea calitatii vietii pacientilor si oferirea celor mai noi optiuni de diagnostic si tratament, prin integrarea tehnologiei si inovatiei in toate clinicile grupului. Tehnologia de scanare digitala MODJAW; laserele Waterlase si Epic Biolase, utilizate in tratamentul si preventia bolii parodontale; tomografia computerizata CBCT; scanerul intraoral digital Trios 3Shape® Real Color; softul de ghidare digitala 3Shape Implant Studio® si Digital Smile Design (pentru previzualizarea zambetului final dupa un plan de tratament complex) sunt doar cateva dintre tehnologiile utilizate.

Alaturi de MedLife, DENT ESTET continua sa se dezvolte organic in acord cu valorile comune si sa prioritizeze cerintele de sanatate dentara ale romanilor. Determinarea de a oferi acces la cele mai avansate tehnologii si metode de tratament pentru cazurile complexe continua sa fie promisiunea pentru viitor a grupului DENT ESTET.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate