Coronavirus Update

Medicamentele de reducere a estrogenului, tratament profilactic pentru cancerul la san

Actualizat la data de: 01 Aprilie 2014
Medicamentele de reducere a estrogenului, tratament profilactic pentru cancerul la san

Medicamentele pentru reducerea nivelului de estrogen din organism ar putea fi utilizate pentru scaderea riscului de cancer de san, in special la femeile cu predispozitie genetica la aceasta boala, devenind astfel o posibila alternativa la mastectomia preventiva, anunta cercetatorii britanici de la Queen's University din Belfast.

5% dintre cazurile de cancer de san sunt cauzate pe fond genetic, din cauza celor doua mutatii ale genelor BRCA1 si BRCA2, care cresc cu 85% riscul de tumori mamar. Tumorile sunt provocate de nivelul crescut de estrogen din organism, iar principala metoda profilactica la care apeleaza in prezent femeile purtatoare ale acestor mutatii este mastectomia.

Cercetatorii britanici sustin ca medicamentele care stopeaza productia de estrogen din organism ar putea deveni un tratament minim invaziv pentru prevenirea cancerului si scaderea riscului de aparitie a tumorilor, in cazul femeilor predispuse genetic la aceasta maladie.

Medicamentele pentru reducerea estrogenului urmeaza sa fie testate de cercetatori pe femei, in aproximativ un an. Acestea vor fi administrate pe o perioada de 3 luni, interval in care li se va monitoriza starea de sanatate, iar cercetatorii vor investiga daca apar efecte pozitive in combaterea cancerului de san.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate