Coronavirus Update

Test revolutionar de sange care detecteaza toate tipurile de cancer

Publicat la data de: 31 Iulie 2014
Test revolutionar de sange care detecteaza toate tipurile de cancer

Cercetatorii britanici de la Universitatea din Bradford au conceput un test revolutionar de sange care ajuta la diagnosticarea tuturor tipurilor de cancer si spera ca descoperirea sa elimine necesitatea procedurilor invazive costisitoare care sunt necesare in prezent pentru depistarea tumorilor maligne.

Testul de sange evalueaza celulele albe din sange (asociate sistemului imunitar) si masoara nivelul deteriorarii ADN-ului lor.

Savantii de la Bradford sustin ca exista diferente majore intre modul in care sunt deteriorate celulele albe din sange la pacientii cu cancer, cu afectiuni precanceroase sau la persoanele sanatoase, ceea ce ii ajuta sa isi dea seama mai usor atunci cand persoanele sufera de o tumoare maligna.

Savantii britanici sustin ca noul test ii va ajuta sa diagnosticheze mai usor cancerul atunci cand pacientii se prezinta la medic cu anumite simptome, ceea ce duce la economisirea timpului si banilor necesari pentru biopsie si alte teste suplimentare care sunt recomandate in prezent.

Cercetarile clinice realizate pana in prezent pe noul test au dus la identificarea cu succes a unora dintre cele mai comune tipuri de tumori maligne cancer de piele, cancer de colon sau pulmonar.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate