Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Solutii naturale pentru cresterea fertilitatii femeilor

Actualizat la data de: 14 Octombrie 2021
Solutii naturale pentru cresterea fertilitatii femeilor

Fertilitatea si problemele de fertilitate sunt un subiect de actualitatea in special in randul cuplurilor care sunt la inceput de drum si isi doresc o familie. Daca esti femeie si citesti aceste randuri cu siguranta ceasul tau biologic a inceput deja sa ticaie si esti tot mai mult interesata despre ce inseamana fertilitatea si cum iti poti creste sansele de a concepe un copil cat mai repede.

Ce este fertilitatea?

Fertilitatea se refera la capacitatea organismului, feminin sau masculin, de a concepe un copil. Sunt multi factori biologici si chimici care influenteaza fertilitatea, in general la femei este vorba despre procesul de ovulatie, iar la barbati despre calitatea si productia de sperma.

In cazul femeilor fertilitatea si procesul de ovulatie sunt realizate prin intermediul unor hormoni specifici: estrogenul asigura maturizarea ovulului, progesteronul ingroasa peretii uterin pentru a primi ovulul fecundat, iar FSH (hormonul de stimulare folicular) si LH (hormonul luteinizant) stimuleaza eliberarea ovulului de catre ovare.

Cum se manifesta problemele de fertilitate la femei?

In general problemele de fertilitate la femei se pot depista prin urmarirea menstruatiei si a ovulatiei. Menstruatiile neregulate sau lipsa acestora indica sanse scazute de a concepe un copil. Alte semne ar fi menstruatiile dureroase si abundente, acnee, parul facial, parul subtiat, cresterea inexplicabila in greutate, libido scazut etc.

Factori care influenteaza negativ fertilitatea femeilor:
• Anumite afectiuni ginecologice: endometrioza, candidoza, ovarele polichistice, blocaje ale trompelor uterine, fibrom uterin etc.
• Expunerea la hormoni sintetici (xenoestrogeni)
• Expunerea la toxine
• Consumul excesiv de alcool sau tutun
• Stresul
• Obezitatea

Solutii naturale pentru cresterea fertilitatii femeilor:

La nivel global, intre 30 i 37% dintre femei se confrunta cu probleme de fertilitate, iar cea mai comuna problema are legatura cu secretiile hormonale si regularitatea ovulatiei. Din fericire, exista multiple solutii naturale care cresc fertilitatea si sansele de conceptie prin a regla ovulatia si ciclul menstrual:

Vitex sau Mielrea este o planta folosita cu traditie in medicina alternativa fie pentru echilibrul hormonal fie pentru sporirea fertilitatii. Vitex in mod special stimuleaza productia de progesteron, regland in acest mod si secretia de estrogen. Vitex prelungeste faza luteala, asigura un ciclu menstrual regulat si pregateste uterul pentru primirea ovuluilui fecundat.

Trifoiul rosu este o planta considerata “sora geamana a estrogenului”. Daca se administreaza sub forma de extract, Trifoiul rosu mimeaza efectele estrogenului prin a ingrosa peretii uterului si prin a stimula formarea si eliberarea ovulului.

Shatavari intareste intregul organism si in mod special uterul si celelalte organe reproducatoare. Acest extract pregateste corpul femeii pentru a sustine o sarcina si regleaza ciclul menstrual.

Zmeurul se foloseste pentru a pregati uterul sa sustina o sarcina. In plus, are un efect remarcabil de a normaliza ciclul menstrual luna de luna, prin a regla fluxul de sange catre organele reproducatoare. Creste sansele de conceptie si prin a combate efectele diabetului si ale obezitatii asupra fertilitatii femeilor.

SuperFecund Femei solutie naturala pentru cresterea fertilitatii femeilor

SuperFecund Femei este un produs special creat pentru femeile care doresc sa ramana insarcinate. Prin combinatia unica de extracte SuperFecund Femei creste fertilitatea si sansa de a ramane insarcinata cat mai repede.

Prin extractele naturale de Vitex, Maca, Zmeur, Shatavari, Cretisoara, Cohos negru si nu numai, SuperFecund Femei stimuleaza si regleaza ovulatia luna de luna. In plus, prelungeste faza luteala si stimuleaza formarea si eliberarea ovulului de catre ovare.

Beneficii SuperFecund Femei:
• Sustine organele reproducatoare feminine
• Stimuleaza ovulatia
• Regleaza sistemul hormonal
• Efect antistres
• Efect afrodiziac

SuperFecund Femei se poate administra in cure de 3 luni cu cate 2-3 capsule pe zi pentru cresterea fertiltatii la femei si reglarea ciclului menstrual.


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter