Clickmed
programare rapida la medic

Magnetii de frigider, pericol de moarte pentru cardiaci. Ce descoperire importanta au facut cercetatorii!

Actualizat la data de: 07 Iunie 2019
Magnetii de frigider, pericol de moarte pentru cardiaci. Ce descoperire importanta au facut cercetatorii!

Magnetii de figider pot fi fatali pentru persoanele bolnave de inima, in special pentru cele care au suferit diverse interventii chirurgicale, anunta cercetatorii de la Spitalul Universitar din Zurich, Germania.

Cercetatorii nemti sfatuiesc persoanele care se stiu "slabe de inima" sa evite contactul cu magnetii de figider si sa stea la o distanta de cel putin 3 cm de acestia. Simpla apropiere de aceste suvenire poate afecta buna functionare a pacemaker-urilor, stenturilor sau a altor implanturi cardiace si le poate pune in pericol viata.

Specialistii au tras concluzia si au descoperit pericolul in urma unui studiu efectuat pe 70 de pacienti cu stimulatoare cardiace. Acestia au descoperit ca riscul fatalitatii creste direct proportional cu marimea magnetului de care se apropie sau cu care intra in contact.

In acest context, cercetatorii nemti recomanda producatorilor de astfel de suvenire sa inscrie pe ambalaj informatii cu privire la potentialele riscuri la care sunt expusi cardiacii.


Medici specialisti Alergologie-Imunologie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate