Coronavirus Update

Cercetatorii au descoperit mutatii genetice care scad cu 40% riscul bolilor cardiovasculare

Actualizat la data de: 20 Iunie 2014
Cercetatorii au descoperit mutatii genetice care scad cu 40% riscul bolilor cardiovasculare

Cercetatorii americani au descoperit ca patru mutatii ale unei gene ajuta la scaderea cu 40% a riscului maladiilor coronariene.

Studiul, realizat de americani si publicat recent in revista New England Journal of Medicine, a pornit de la analiza ADN-ului unui grup de 4000 de persoane.

Cercetatorii au descoperit, in urma studiului, ca nivelurile reduse sau crescute de colesterol bun nu sunt la fel de importante in declansarea sau prevenirea bolilor coronariene precum trigliceridele. Acestea par sa fie factorul de risc principal pentru cauzarea acestor maladii.

Pornind de la analizarea acestor substante grase si a ADN-ului, oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care sunt purtatoare ale unei mutatii genetice numite APOC3 tind sa aiba un nivel cu 40% mai scazut al trigliceridelor, deci tot atatea riscuri mai scazute sa sufere de boli cardiovasculare.

Descoperirea noua a savantilor americani deschide calea catre dezvoltarea unor tratamente noi pentru prevenirea si tratarea bolilor coronariene.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate