Clickmed
programare rapida la medic

Simptomele timpurii ale Parkinsonului, depistate printr-un tip special de RMN

Actualizat la data de: 17 Iunie 2014
Simptomele timpurii ale Parkinsonului, depistate printr-un tip special de RMN

Semnele timpurii ale Parkinsonului pot fi depistate cu ajutorul unui RMN special, sustin cercetatorii de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie, care considera ca descoperirea ar putea duce la tratarea maladiei inainte de aparitia simptomelor.

Cercetatorii britanici au reusit, in urma unui studiu, sa identifice cu o acuratete de 85% simptomele timpurii ale maladiei Parkinson cu ajutorul unui tip special de scanare cerebrala.

Savantii sustin ca modificarile neurologice aparute in urma declansarii Parkinsonului nu pot fi sesizate cu o tomografie conventionala. Noua tehnica folosita pentru depistarea semnelor se numeste imagistica prin rezonanta magnetica functionala (fMRI). Testul masoara conectivitatea neuronilor din regiunea ganglionilor bazali ai creierului, oferind informatii pretioase despre modificarile neuronale care apar in cazul Parkinsonului.

Noua forma de diagonstic timpuriu ar putea ajuta la dezvoltarea unui medicament care sa trateze boala din stadiu incipient sau chiar de dinainte de aparitia primelor simptome, sustin cercetatorii.

Maladia Parkinson este o boala neurodegenerativa incurabila caracterizata prin pierderea controlului musculaturii si rigiditatea miscarilor.
Taguri

simptome Parkinson, test depistare simptome Parkinson, test simptome Parkinson, tratamente Parkinson


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate