Clickmed
programare rapida la medic

Un medicament pentru depresie care ar putea incetini evolutia Alzheimerului

Actualizat la data de: 16 Mai 2014
Un medicament pentru depresie care ar putea incetini evolutia Alzheimerului

Un medicament prescris la nivel mondial contra depresiei ar putea fi folosit pentru intarzierea debutului simptomelor Alzheimerului si incetinirea evolutiei acestui tip de dementa, sustin cercetatorii americani de la Universitatea Washington si Pennsylvania.

Savantii americani au descoperit ca citalopramul, un medicament recomandat frecvent pentru depresie, ar putea reduce formarea placilor in creier si amana instalarea maladiei Alzheimer, la pacientii cu risc crescut de dementa.

Formarea placilor in creier este asociata cu probleme de memorie si alte manifestari ale Alzheimerului, astfel ca, orice metoda de combatere a acestora este de ajutor in mentinerea in frau a simptomelor si maladiei.

Studiul a fost realizat momentan pe adulti cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani, dar cercetatorii sustin ca medicamentul ar putea functiona si la persoane cu varste mai mari, care sunt mai aproape de momentul debutului simptomelor, intrucat experimentul realizat pe soareci maturi a evidentiat o reducere cu 78% a formarii placilor in creier.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate