Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Depresia, factor de risc pentru Alzheimer sau dementa

Actualizat la data de: 01 August 2014
Depresia, factor de risc pentru Alzheimer sau dementa

Un studiu recent derulat la Universitatea din Illinois, SUA, a descoperit ca simptomele depresiei ar putea contribui la declansarea maladiei Alzheimer.

Problemele de memorie si declinul cognitiv usor, afectiuni care contribuie la declansarea maladiei Alzheimer, sunt mai des intalnite la persoanele varstnice care sufera de depresie.

Potrivit psihiatrului si cercetatorului in neurologie Dr. Robert Wilson, de la Universtateea Rush, Illinois, persoanele care sufera de simptome de depresie precum singuratate, tristete sau lipsa apetitului alimentar prezinta un risc mai mare de a suferi de dementa, insa nu se cunoaste exact ce anume determina aceasta influenta.

Descoperirea ramane insa una importanta, sustine Wilson. Daca depresia este luata in calcul ca factor de risc pentru dementa, tratarea sau gestionarea timpurie a simptomelor acesteia ar putea ajuta la prevenirea instalarii declinului cognitiv, a problemelor de memorie si, in ultima instanta, a dementei la varstnici.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate