Clickmed
programare rapida la medic

Alimentul ideal pentru sanatatea creierului. Cat de des trebuie consumat

Actualizat la data de: 06 August 2014
Alimentul ideal pentru sanatatea creierului. Cat de des trebuie consumat

Consumul de peste are o influenta benefica asupra memoriei, sporind cantitatea de materie cenusie din zona creierului aferenta acesteia, arata un nou studiu.

In contextul unui numar tot mai ridicat de pacienti diagnosticati la nivel mondial cu maladii cognitive, precum dementa si Alzheimer, gasirea unor solutii de imbunatatire a sanatatii creierului este vitala.

Un studiu recent, publicat in American Journal of Preventive Medicine, a dezvaluit ca un consum saptamanal de peste la cuptor sau fiert (nu si prajit) contribuie la sporirea materiei cenusii din zona creierului responsabila cu memoria.

Interesant este totusi faptul ca oamenii de stiinta nu au gasit nicio corelatie intre sanatatea creierului si nivelul de acizi grasi omega-3 din sangele celor 260 de participanti la studiu.

Studii anterioare au sustinut ca acest tip de acizi, ce abunda in pestii grasi si in fructele oleaginoase, contribuie la prevenirea declinului cognitiv, insa cercetari mai recente le pun beneficiile la indoiala.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate