Clickmed
programare rapida la medic

Ghid - pentru sanatatea prostatei si a tractului urinar

Actualizat la data de: 12 Octombrie 2023
Ghid - pentru sanatatea prostatei si a tractului urinar

Mai mult de 190.000 de cazuri noi de cancer de prostata sunt diagnosticate in SUA in fiecare an, potrivit Societatii Americane de Cancer. Din fericire, exista cateva metode naturale la care pott apela pentru a-ti mentine prostata sanatoasa pe masura ce imbatranesti.

Studii recente au indicat ca mai mult de jumatate dintre barbatii de peste 50 de ani si 80% dintre barbatii de peste 60 de ani sufera de prostata marita. In timp ce o prostata marita este o consecinta naturala a imbatranirii, daunele radicalilor liberi cauzate de factorii de mediu si dietetici pot accelera cresterea prostatei. Cu toate acestea, o dieta bogata in antioxidanti si un supliment complet poate ajuta la reducerea urinarii frecvente si la protejarea impotriva problemelor de HBP pe masura ce imbatranesti.

Ingredientele din majoritatea produselor pentru sanatatea prostatei pot avea efecte vizibile in 30 de zile. Cu toate acestea, poate dura mai mult timp pentru a stabili o aparare antioxidanta eficienta impotriva radicalilor liberi care accelereaza cresterea prostatei si agraveaza problemele urinare. Pentru rezultate optime, concentrati-va pe consecventa.

Adaugarea unui supliment eficient de prostata la rutina zilnica timp de cel putin 3 luni va ajuta la o imbunatatire exponentiala, deoarece fiecare doza se bazeaza pe beneficiile celei din urma.

Pastreaza o greutate sanatoasa si fa sport in mod regulat.

Specialistii in domeniu vin cu cateva recomandari demne de luat in seama.

1.Mananca mai multe fructe si legume. Rosiile, pepenele verde, grapefruit-ul roz, guava si papaya contin licopen, un antioxidant puternic. Legumele crucifere precum broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles, bok choy si kale sunt, de asemenea, alegeri bune.

2.Anunta medicul daca ai antecedente familiale de cancer de prostata. A avea un tata sau un frate cu cancer de prostata dubleaza riscul unui barbat de a dezvolta aceasta boala.

3.Include mai multa soia in dieta din surse precum tofu, nuci de soia sau faina sau pulberi de soia.

4.Nu fuma.

5.Mananca mai multe alimente bogate in seleniu, cum ar fi germeni de grau, ton, hering si alte fructe de mare si crustacee, ficat de vita, rinichi, oua, seminte de floarea soarelui si susan, caju, ciuperci, usturoi si ceapa. Seleniul reduce riscul de aparitie a cancerului de prostata.

6.Faceti anual un test de sange si un examen rectal digital, incepand cu varsta de 42-45 de ani. Barbatii cu risc crescut si cu antecedente familiale puternice de cancer de prostata, ar trebui sa inceapa testarea la varsta de 40 de ani.

7.Luati suplimente naturale pe baza de polen de rapita crud care contribuie la functionarea normala a prostatei si a tractului urinar. Mai mult decat atat contribuie la vitalitatea organismului, sistemul imunitar si vigilenta, are proprietati antioxidante, este util in caz de oboseala; sustine buna functionare a inimii si sanatatii vaselor sanguine, iar prin continutul de vitamina E contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

Cele mai noi suplimente alimentare Conprosta Tabs si Conprosta Forte obtinute printr-o tehnologie moderna pe baza unei retete traditionale vechi, din extract de polen de rapita, obtinut din planta Brassica Napus, din familia Brassicaceae, Ordinul Cruciferales, recoltat de albinele din Specia Apis Cerna Fabricius, sunt disponibile si in Romania.

Studiile clinice si eficienta terapeutica ale produsului CONPROSTA, arata ca suplimentul alimentar Conrpsota (denumirea in limba chineza „Pule’An – Medicament Traditional Chinezesc) contribuie la imbunatatirea functiei renale, este indicat in afectiuni urinare insotite adesea de durerea in zona lombara, incontinenta urinara, tulburari de mictiune, recomandat in hiperplazie benigna de prostata si in prostatita cronica cu urinari frecvente, prostatita acuta non-bacteriana cu urinare dificila, golirea insuficienta a vezicii urinare; ajuta la functionarea normala a prostatei si la intretinerea vitalitatii organismului, fiind un agent imunomodulator datorita continutului de enzime si vitamine si sustine buna functionare a inimii si sanatatea vaselor sanguine.

Documentatia privind studiile clinice si eficienta terapeutica ale produsului Conprosta este disponibila pe conprosta.ro/studii-clinice

Produsele sunt disponibile pe www.conprosta.ro si in farmaciile:
•Farmaciile Tei
•Farmacia Academia (Adresa: Str. Academiei nr. 35-37, Sector 1, Bucuresti)
•Farmacia Sf. Paul (Adresa: Str. Malcoci nr. 2B, Sector 5, Bucuresti).

Informatii suplimentare:
Tel. +4 0786 888 827


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter