Clickmed
programare rapida la medic

Deficitul de vitamina C, posibila cauza a unei afectiuni mortale

Actualizat la data de: 17 Februarie 2014
Deficitul de vitamina C, posibila cauza a unei afectiuni mortale

Deficitul de vitamina C din organism ar putea fi una dintre cauzele declansarii accidentelor vasculare cerebrale, anunta un studiu recent prezentat la reuniunea anuala a Academiei Americane de Neurologie.

Studiul prezentat in cadrul reuniunii Academiei Americane de Neurologie subliniaza o legatura de cauzalitate intre deficitul de vitamina C si producerea accidentelor vasculare cerebrale, cel mai probabil pe fondul efectului de reglare a tensiunii arteriale pe care acest nutrient o are in organism.

Descoperirea oamenilor de stiinta a fost facuta in urma analizei nivelului de vitamina C din corp la 65 de persoane, cu si fara accidente vasculare cerebrale diagnosticate, constatand ca cei care suferisera de aceasta patologie aveau un nivel semnificativ mai mic al vitaminei in corp.

Cercetarea oamenilor de stiinta este departe de a fi finalizata, iar concluziile sunt inca preliminarii Este nevoie de mai multe studii pentru a intelege exact cum vitamina C poate reduce riscurile producerii accidentelor vasculare cerebrale, a declarat Stephanne Vannier, medic la un spital din Franta si participant la studiul derulat de americani.

Dozele zilnice recomandate de vitamina C sunt la barbati de minimum 90 mg si la femei de minimum 75 mg.


SHARE

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate