vitamina c 180mg 30cp piersica biofarm
Topul alimentelor care ne ajuta sa facem fata mai usor caniculei
Autor: SfatulMedicului
De ce avem nevoie de hidratare suplimentara vara? Apa este esentiala pentru organismul unei persoane, dar nu este singura care ajuta la hidratare. Oamenii isi pot creste nivelul de hidratare si aportul de lichide prin intermediul unui numar mare de alimente. Consumul de alimente bogate in apa poate mentine un nivel optim de hidratare, in special pe perioada verii, deoarece in aceasta perioada organismul pierde apa si electroliti prin sudoratie. Castravetii Castravetii au un continut de apa de 96,73%. De asemenea, reprezinta o sursa ideala de potasiu, fosfor si magneziu, dar contin si o cantitate mica de calciu. Desi nu contin vitamine si minerale precum alte legume, castravetii au in componenta lor nutrienti speciali numiti cucurbitacine. Acesti nutrienti sunt importanti, deoarece ofera protectie impotriva aparitiei diabetului. Consumul de castraveti are numeroase beneficii precum: - ajuta la pierderea in greutate; - contin numerosi antioxidanti; -... [continuare]
Aportul de vitamine pe timpul iernii
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Ce este avitaminoza Avitaminoza in sezonul rece este esentiala pentru a avea un organism sanatos si vitaminizat, insa ceea ce nu multi stiu este cum ne dam seama ca avem o avitaminoza si cum trebuie sa procedam. Recomandarea ideala ar fi aceea ca aportul de nutrienti sa fie luat din fructe si legume ,insa sunt persoane care nu consuma in mod regular leguminoase din varii motive, iar unul dintre ele este acela ca nu le plac. Rolul suplimentelor In cazul in care deficitul nu este echilibrat in urma consumului de fructe si legume se apeleaza la suplimente ce au rol de a aduce un aport suplimentar in ideea preventiei aparitiei avitaminozelor. Rolul suplimentelor ce contin diverse complexe de vitamine este acela de a intari sistemul imunitar pentru a face fata diverselor infectii, accelereaza metabolismul determinand o energie suplimentara si imbunatateste in unele cazuri fuctia digestiva in functie de preparatul utilizat ca si supliment. De mentionat faptul ca daca sunt... [continuare]
Deficitul de vitamina d
Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii
Generalitati O persoana care nu isi expune corpul la soare, sufera de alergii la produse lactate sau urmeaza un regim vegetarian strict, prezinta riscuri crescute de a dezvolta deficit de vitamina D. Vitamina D, numita si vitamina soarelui, este produsa de organism ca raspuns la lumina soarelui. Aceasta poate fi dobandita in mod natural si prin consumul de peste, uleiuri din ficat de peste, galbenus de ou, lactate fortificate si unele tipuri de cereale. De ce este necesara vitamina D Vitamina D este esentiala pentru ca oasele sa devina rezistente intrucat aceasta ajuta organismul sa asimileze calciul din dieta. In mod traditional, vitamina D a fost asociata cu rahitismul, boala in care tesutul osos este mineralizat insuficient, fapt ce are ca rezultat oasele moi si deformarile osoase. Necesarul de vitamina D in unitati internationale: - nou nascuti- 12 luni: 400 UI - copii 1-13 ani : 600 UI - adolescenti 14-18 ani : 600 UI - adulti 19-70 ani: 600 UI - adulti peste... [continuare]
Piersicile, fructele verii care fac miracole pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Au un continut mare de apa, in proportie de 95%, sunt gustoase si aduc multe beneficii pentru sanatatea noastra. Este vorba despre piersici, unele dintre cele mai cunoscute fructe ale verii, care te racoresc si te energizeaza in acelasi timp. Au fost cultivate pentru prima data in China, de unde s-au raspandit in toata Europa. Previn deshidratarea Sunt ideale pentru hidratare, mai ales pe vreme caniculara. Au un continut de zahar limitat si acizi organici in proportii echilibrate. Au doar 40 de calorii la 100 g. Le poti consuma crude, insa sunt delicioase si in salate de fructe sau in compot. Faciliteaza digestia Piersicile sunt bogate in fibre, ceea ce inseamna ca ajuta digestia si sunt bine tolerate de catre organism. Astfel, previn aparitia constipatiei. Sunt ideale si pentru copii, care le pot manca, pasate, precum pot face si bebelusii, dupa ce incep diversificarea. Reduc stresul Aceste fructe sunt si o sursa importanta de [continuare]
Cele mai bune surse alimentare de vitamina c
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Vitamina C este unul dintre cei mai siguri si eficienti nutrienti, avand un rol bine stabilit in numeroase functii ale organismului. Cand este preluata frecvent din surse alimentare, vitamina C inlesneste randamentul sistemului imunitar impotriva infectiilor, previne bolile cardiovasculare, complicatiile prenatale, bolile oculare sau problemele dermatologice. Chiar daca poate fi preluata din suplimente nutritive, vitamina C se absoarbe cel mai bine in organism cand provine din surse alimentare. Pentru asigurarea dozei zilnice necesare de vitamina C, se recomanda consumul de pana la 5 portii fructe si legume in fiecare zi. Beneficiile vitaminei C Beneficiile vitaminei C au fost descoperite cu sute de ani in urma, in timpul unei epidemii izbucnite in Europa. In prezent, alimentele bogate in vitamina C sunt considerate adjuvanti excelenti in tratarea numeroaselor afectiuni, de la raceala comuna, pana la depresie. Vitamina C intareste starea de sanatate,... [continuare]
Alimentele cu cel mai mare continut de vitamina c
Autor: SfatulMedicului
Citricele sunt alimentele despre care se spune cel mai des ca au un continut bogat de vitamina C. Insa aceasta vitamina, numita si acid ascorbic, se gaseste si in alte produse. Vitamina C este una dintre cele mai cunoscute dintre vitamine. Ea se consuma pentru a stimula energia, are proprietati antioxidante, care neutralizeaza radicalii liberi, protejand contra imbatranirii premature, dar ajuta si la intarirea sistemului imunitar si atenueaza simptomele infectiilor respiratorii. Pentru a profita de beneficiile sale, poti consuma 110 mg pe zi. Iata care sunt alimentele cu un continut bogat al acestei vitamine: 1. Broccoli In 100 de grame de broccoli se gasesc aproximativ 37 de mg de vitamina C. Il poti consuma ca garnitura, alaturi de o portie de peste. Mai contine potasiu, sodiu, vitaminele A, B12 si E, cat si fibre alimentare. Are si avantajul de a contine putine calorii, ceea ce il r [continuare]
Generalitati Fertilitatea este sustinuta de foarte multi factori, precum greutatea, stilul de viata sanatos sau nutritia echilibrata. Pe langa toate acestea, suplimentele alimentare care contin anumite vitamine cu o buna reputatie in domeniul medical joaca un rol important in imbunatatirea capacitatii de conceptie. Vitaminele care sporesc fertilitatea Multivitaminele In cadrul unui studiu efectuat pe un esantion de 18.000 de femei dornice sa conceapa, cercetatorii au depistat o corelatie intre consumul de multivitamine si diminuarea problemelor in cadrul procesului de ovulat [continuare]
Vitaminele sustin un mod de viata sanatos
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Majoritatea oamenilor cunosc faptul ca vitaminele sustin un mod de viata sanatos, cu cat mai putine imbolnaviri. Vitaminele disponibile in prezent sunt mult mai complexe si orientate catre anumite aspecte ale organismului si sanatatii unei persoane. Chiar daca unii oameni nu constientizeaza, produsele alimentare nu ofera toate vitaminele si nutrientii de care are nevoie corpul lor. Pentru a beneficia de vitaminele, mineralele si nutrientii de care aveti nevoie, trebuie sa utilizati suplimente si vitamine. Dieta si suplimentele vitaminice Suplimentele vitaminice sunt cel mai simplu mod de a oferi organismului ceea ce are nevoie. In acest scop puteti utiliza vitamine si minerale pe langa dieta dvs. normala. Totusi trebuie sa faceti alegeri corecte privind atat dieta pe care o veti urma cat si tipul de suplimente vitaminice pe care doriti sa le folositi. Pentru a va asigura ca organismul dvs. nu sufera de nici o deficienta si functioneaza la capacitate maxima,... [continuare]
Generalitati La primul semn de frig, chiar inainte de venirea iernii, multi dintre noi consuma produse sau chiar suplimente de vitamina C, gandindu-se ca aceasta face parte din topul vitaminelor pentru iarna. Dar exista si alte vitamine de care organismul are nevoie. Probabil considerati ca aveti nevoie de multe minerale si vitamine despre care tot auziti ca sunt importante, inainte de anotimpul rece. Multe dintre acestea, joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar, cresterea nivelului de energie, pastrarea frumusetii tenului si mentinerea unei stari de vitalitate. Vom incerca sa va ghidam prin labirintul de suplimente alimentare, oferindu-va o lista cat mai completa de vitamine care va pot ajuta la contracararea unora din efectele anotimpului rece. Vitamina C Ce rol are: Este una dintre vitaminele esentiale in lupta cu gripa in sezonul rece. Contrar credintelor populare, vitamina C nu impiedica raceala si gripa dar poate reduce durata si severitatea... [continuare]
10 vitamine importante pentru sanatatea barbatilor
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Vitaminele joaca un rol important in alimentatie si dezvoltarea organismului. Produsele alimentare sanatoase contin o multime de vitamine si nutrienti. Este adevarat, ca oamenii nu primesc suficiente vitamine doar din dieta zilnica. Conform datelor actuale, barbatii ar trebui sa consume cu 350% mai multe legume si cu 150% mai multe fructe decat o fac in prezent. Tipuri de vitamine Exista doua tipuri de vitamine: cele solubile in grasimi si cele solubile in apa. Absorbtia are loc atunci cand acestea ajung in intestinul subtire. Vitaminele solubile in apa sunt transportate in mod activ pentru absorbtie, ceea ce inseamna ca moleculele din intestine le conduc in intestin de unde acestea pot patrunde apoi in fluxul sanguin. Din moment ce acestea se dizolva in apa, vitaminele sunt eliminate din organism zilnic. Asa cum sugereaza si numele, vitaminele liposolubile se dizolva in grasimi. Acest lucru se intampla cu ajutorul bilei, adica prin digestia grasimilor in... [continuare]
Vitamina pp
vitamina b3, denumita si acidul pantotenic, niacina sau vitamina PP, participa in metabolismul proteic, lipidic, glucidic, mineral, normalizand functia suprarenalelor. Ea atenueaza riscul aparitiei unor tulburari cardiovasculare, diminuand colesterolul daunator (LDL), crescand nivelul celui benefic (HDL) si scazand nivelul trigliceridelor din sange. De asemenea modereaza tensiunea arteriala, amelioreaza circulatia sangelui - participa la metabolizarea proteinelor, glucidelor si lipidelor, protejeaza impotriva aterosclerozei, migrenei, ametelilor, previne aparitia diareei. Este indispensabila functionarii normale a aparatului digestiv, a sistemului nervos, mentinerii integritatii tegumentelor si mucoaselor, precum si sintezei normale a unor hormoni (testosteron, estrogeni, insulina). Amelioreaza durerile ulceroase si combate halena (mirosul neplacut al gurii). Vitamina B3 este stabila la lumina, la caldura si rezistenta la oxidare, doza zilnica recomandata fiind de 20 mg. Carenta in... [continuare]
Vitamina a
Este o vitamina cu rol important in protectia pielii si a mucoaselor, asigurand buna functionare a sistemelor osos si nervos. Este, de asemenea, necesara pentru vedere, cresterea si formarea oaselor si rezistenta organismului la infectii. Vitamina A se gaseste in natura sub doua forme: retinol (prezenta in alimentele de origine animala) si provitamina A sau caroten (care se gaseste atat in produsele animale cat si in cele vegetale). Retinolul ajuta vederea pe timp de noapte, dar si in bolile de inima, diabet, conjunctivite, glaucom, probleme gingivale si alcoolism. Carenta de vitamina A se manifesta prin: lipsa poftei de mancare, diminuarea gustului, diaree. schimbari la nivelul dintilor si a pielii, procese de ulcerare a globului ocular, aparitia de cosuri pe fata, ingrosarea pielii si scaderea secretiei sudorale. Pot apare afectiuni ale aparatului urogenital cum ar fi: usturimi la urinat, mictiuni mai frecvente, reducerea instinctului sexual, tulburari in procesul de reproducere.... [continuare]
Vitamina b3
vitamina b3, denumita si acidul pantotenic, niacina sau vitamina PP, participa in metabolismul proteic, lipidic, glucidic, mineral, normalizand functia suprarenalelor. Ea atenueaza riscul aparitiei unor tulburari cardiovasculare, diminuand colesterolul daunator (LDL), crescand nivelul celui benefic (HDL) si scazand nivelul trigliceridelor din sange. De asemenea modereaza tensiunea arteriala, amelioreaza circulatia sangelui - participa la metabolizarea proteinelor, glucidelor si lipidelor, protejeaza impotriva aterosclerozei, migrenei, ametelilor, previne aparitia diareei. Este indispensabila functionarii normale a aparatului digestiv, a sistemului nervos, mentinerii integritatii tegumentelor si mucoaselor, precum si sintezei normale a unor hormoni (testosteron, estrogeni, insulina). Amelioreaza durerile ulceroase si combate halena (mirosul neplacut al gurii). Vitamina B3 este stabila la lumina, la caldura si rezistenta la oxidare, doza zilnica recomandata fiind de 20 mg. Carenta... [continuare]
Piersicul (piersica vulgaris, prunus persica)
Piersicul este originar din China. Numele ii vine insa de la Persia, tara unde romanii l-au intalnit si de unde l-ai adus in Europa. Este un arbore de mici dimensiuni, ajungand numai pana la maximum opt metri inaltime. Frunzele piersicului au forma eliptica. Florile sunt mici, solitare, mai rar cate doua, au o culoare rosu-carmin, roze si foarte rar albe. Infloreste in lunile martie si aprilie. Fructul este de forma sferica, paroasa sau glabra, gustos si aromat. In scop fitoterapeutic se folosesc in primul rand fructele, florile, frunzele, dar si samburii care au caracteristi fitoterapeutice asemanatoare samburilor de migdale. Planta contine in fructe – saruri minerale, acizi organici, enzime, vitamine, hidrati de carbon, ulei volatil; in flori, frunze si samburi – ulei volatil, amigdalina. Are actiune purgativa, cicatrizanta, sedativa, antispastica, hranitoare, laxativa, diuretica, depurativa. Planta este utilizata in alimentatie si ca... [continuare]
Ascovit piersici
Ce este Ascovit si pentru ce se utilizeaza Indicatii Vitamina C (acidul ascorbic) este un important factor vitaminic cu rol in biogeneza substantei intracelulare, intervenind in procesele metabolice de oxidoreducere, in metabolismul glucidelor, proteinelor si lipidelor. Are un puternic efect antioxidant, participand la distrugerea radicalilor liberi si ajuta la functionarea normala a sistemului imunitar, crescand rezistenta organismului la infectii. In plus, Vitamina C favorizeaza depunerea calciului in oase, intervenind in formarea colagenului si creste rezistenta capilarelor, fiind un excelent tonic al capilarelor. Supliment alimentar util in carenta de vitamina C, care poate sa apara la copii sau adulti datorita unei alimentatii necorespunzatoare. Mod de administrare Adulti: 1 comprimat/zi Copii: se va administra la recomandarea medicului de familie sau a medicului cu specialitatea pediatrie. Comprimatele se lasa sa se topeasca lent in gura sau se mesteca. Atentionari si... [continuare]
Mi-a fost recomandat de catre un medic orl sa folosesc vitamina a pt. refacerea mucoasei nazale, 3 picaturi in fiecare nara, de 3 ori pe zi. Insa cand am ridicat de la farmacie uleiul respectiv pe prospect imi apare ca se administreaza doar oral, nu nazal. Si pe internet tot la fel gasesc, numai oral. Picaturile sunt de la biofarm, Vitamina A, picaturi orale (solutie acetat de retinol) 10 ml. Nu am luat ce trebuie? I-am aratat reteta si asta mi-a dat. [continuare]
De ce aceasta vitamina b 17 nu se gaseste in farmaciile din Romania, sau Germania, sau Elvetia? Am inteles ca samburii de caise, piersici, mere din care se extrage aceasta vitamina contin in cantitate f. mica cianura. Sa intelegem ca vitamina B17 are in componenta cianura si de aceea nu se gaseste in farmacii? [continuare]
Vitamina b12 sau cobalamina, ciancobalamina
Vitamina B12 (cobalamina) este necesara in procesul de hematopoieza (de formare a eritrocitelor, trombocitelor si leucocitelor), dar si pentru buna functionare a sistemului nervos. Sursele de vitamina B12 se gasesc in special in produsele de origine animala: ficat, carne de vita, porc si pui, in peste (ton si somon), in oua si fructe de mare. Deficitul de vitamina B12 este cauzat de lipsa unei absorbii eficiente la nivelul mucoasei gastrice (gastrita atrofica, gastrectomie) sau din cauza unei malabsorbtii intestinale (rezectie ileala, afectiuni ale intestinului subtire). De cele mai multe ori, deficitul de vitamina B12 determina anemie macrocitara, neuropatie periferica, glosita, slabiciune, hiperreflexie, ataxie, pierderea proprioceptiei, tulburari de echilibru si coordonare, dificultati de gandire si concentrare, schimbari comportamentale. [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter