Clinica medicala

WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie

WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie
5
din 5 voturi
Fa-ti o programare

VICII DE REFRACTIE

Echipa WEST EYE HOSPITAL

A
A
VICII DE REFRACTIE

 1. MIOPIA


CE ESTE MIOPIA?

Miopia este un viciu de refractie care se caracterizeaza printr-un glob ocular mai mare in ax anteroposterior. Astfel imaginea unui obiect (situat la infinit) se formeaza inaintea retinei si pacientul vede in ceata. Miopia poate sa apara in copilarie (miopia scolarului) in perioada de adolescent sau la varsta adulta. Exista un tip de miopie care apare de la nastere (miopia “maligna”) si poate atinge valori foarte mari. In cazul opacifierii nucleului cristalinian apare “cataracta miopigena”.
CARE SUNT SIMPTOMELE MIOPIEI?


Pacientul nu vede bine la distanta, dar vede bine la aproape (citit, scris).
CUM SE TRATEAZA MIOPIA?

Corectia miopiei in copilarie si adolescenta consta in lentile aeriene divergente/concave (-) sau lentile de contact. In cazul persoanelor de varsta adulta (peste 20 ani), corectia miopiei se poate face cu lentile aeriene sau de contact. Daca dioptriile sunt stabile in timp de 1 an se poate alege tratamentul chirurgical (iLASIK), in functie de valoarea miopiei si grosimea corneei. In cazul persoanelor de varsta adulta (peste 20 ani) cu miopie mare (>-9/-10Dsf) se poate recurge la implantarea in camera anterioara a unor lentile speciale (Implant phakic). In cazul pacientilor varstnici, cand apare cataracta miopigena, cunoscuta popular sub numele de “revenire de vedere”, pacientul trebuie operat de cataracta prin facoemulsificarea cristalinului si implantarea unui cristalin artificial.


2. HIPERMETROPIA


CE ESTE HIPERMETROPIA?

Hipermetropia este un viciu de refractie care se caracterizeaza printr-un ax anteroposterior al ochiului mai mic.

In cazul pacientului cu hipermetropie, imaginea obiectului (aflat la infinit) se localizeaza in spatele retinei. Daca exista suficienta putere acomodativa imaginea poate fi focalizata pe retina.
CARE SUNT SIMPTOMELE HIPERMETROPIEI?

Pacientul cu hipermetropie face permanent efort de acomodare pentru a vedea clar la distanta si la apropiere.

Copiii si tinerii cu hipermetropie mica reusesc sa compenseze prin acomodatie deficitul de convergenta (“fac un efort vizual mai mare” pentru a vedea clar).

In cazul hipermetropiei medii sau mari, pacientul nu vede clar nici la distanta, nici la citit.
CUM SE TRATEAZA HIPERMETROPIA?

Corectia hipermetropiei se face in functie de varsta, valoarea hipermetropiei, tulburarile obiective si subiective.
In cazul unui pacient hipermetrop cu varsta pana la 20 ani, tratamentul consta in corectia aeriana (ochelari/lentile sferice convexe(+)) sau lentile de contact.
In cazul pacientilor cu varsta cuprinsa intre 20-40 ani si dioptriile pana la +5Dsf, tratamentul poate consta in chirurgie refractiva iLASIK.
In cazul pacientilor cu varsta cuprinsa intre 20-40 ani si dioptrii mai mari de +5 +6Dsf, tratamentul poate consta in implantarea unei lentile artificiale (Implant phakic) la nivelul camerei anterioare.
In cazul pacientilor de peste 40-45 ani, tratamentul este personalizat (iLASIK, extractia cristalinului cu implant de cristalin multifocal, lentile de contact multifocale).


3. ASTIGMATISMUL


CE ESTE ASTIGMATISMUL?

Astigmatismul este un viciu de refractie in care puterea refractiva nu e aceeasi pe toate meridianele (cornea are o raza de curbura pe un ax, iar pe meridianul perpendicular are o raza de curbura diferita).

In cazul astigmatismului regulat, meridianele principale sunt perpendiculare. Intalnim in practica oftalmologica si astigmatisme neregulate (ex: Keratoconusul) care are o abordare terapeutica complexa.
CARE SUNT SIMPTOMELE ASTIGMATISMULUI?

Pacientul cu astigmatism nu vede clar nici la distanta, nici la apropiere.
CUM SE TRATEAZA ASTIGMATISMUL?

Corectia astigmatismului se realizeaza cu lentile cilindrice sau sferocilindrice.

Copiii accepta in general corectia totala a astigmatismului (dupa cicloplegie), dar in cazul adultilor se prefera in multe cazuri o subcorectie a dioptriei Dcyl.

In cazul unui pacient cu varsta de pana la 20 ani, tratamentul consta in corectia aeriana (ochelari) sau lentile de contact torice.

In cazul pacientilor cu varsta cuprinsa intre 20-40 ani, tratamentul poate consta in chirurgie refractiva (iLASIK).

Dupa varsta de 40-45 ani, tratamentul se personalizeaza de la caz la caz, in functie de valoarea astigmatismului si de starea cristalinului.


Sursa: www.westeyehospital.ro

WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Calea Vitan, nr. 137-139

Tel: 0219757

E-mail:

Web: www.westeyehospital.ro

L
8:00-20:00
V
8:00-20:00
M
8:00-20:00
S
8:00-14:00
M
8:00-20:00
D
Inchis
J
8:00-20:00
Prin trimiterea mesajului intelegeti si acceptati ca cererea si datele dumneavoastra vor fi trimise catre un reprezentant al clinicii.
Fa-ti o programare