Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Sanatoriul Balneoclimateric de Copii

Sanatoriul Balneoclimateric de Copii

Prezentare Sanatoriul Balneoclimateric de Copii

Vezi toata descrierea

Sanatoriul Balneoclimateric de Copii este situat in statiunea Busteni la o altitudine de peste 880 m, avand un climat subalpin, tonic-stimulent, cu aer pur, ozonat si o temperatura medie anuala de +6º C. Factorii climatici sunt benefici în tratarea afectiunilor respiratorii datorita: presiunii atmosferice scazute, puritatatii crescute a aerului si temperaturi scazute.

Principalele efecte ale climatoterapiei de altitudine sunt: reducerea iritatiei cailor aeriene si favorizarea vindecarii, ameliorarea activitatii ciliare, reducerea spasmului bronsic, scaderea rezistenţei la fluxul de aer si creşterea rezistenţei la agresiune termicã.

Sanatoriul Balneoclimateric de Copii Busteni este unitate sanitara de interes public national, cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Sanatatii, si are ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale in sectiile cu paturi, potrivit structurii organizatorice stabilite de Ministerul Sanatatii.

Beneficiarii asistentei medicale de recuperare medicina fizica si balneologie, sunt copiii cu varste de pana la 18 ani, cu afectiuni neuromotorii, respiratorii si ale aparatului locomotor.

Sanatoriul are in structura 104 paturi copii si 24 paturi insotitori, aprobata de Ministerul Sanatatii prin OMS 967 din data de 28.06.2010.

Beneficiarii principali sunt pacienţii cu astm bronşic, însã, cu modificãrile necesare, tratamentul se poate aplica şi la pacienţii cu alte afecţiuni ale aparatului respirator sau cu boli care au coafectare respiratorie: bronşita cronicã, bronşiectazia, atelectazia, fibroza chistică, distrofia muscularã, cifoscolioza, spondilita anchilozantă. Pe lângă factorii naturali, în perioada internãrii în sanatoriu, pacienţii mai beneficiazã de un ansamblu coerent, simplu şi economic de elemente terapeutice – tehnici, cunoştinţe, valori şi modele comportamentale.

Sanatoriul Balneoclimateric de Copii

PRAHOVA

Busteni

Adresa: Str. Fantanii, Nr. 3

Tel: 0244320018

Fax: 0244/320062

E-mail:

Web: www.sanatoriulbusteni.ro

L
0:00-0:00
V
0:00-0:00
M
0:00-0:00
S
0:00-0:00
M
0:00-0:00
D
0:00-0:00
J
0:00-0:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!