2698 Virusul HPV, un pericol pe care nu-l putem ignora!

Clinica medicala

Donna Medical Center

Donna Medical Center
Prevenția este misiunea noastră, pentru că este mai bine să previi, decât să tratezi. Vă dorim multă sănătate!
4.0
din 11 voturi
Fa-ti o programare

Virusul HPV, un pericol pe care nu-l putem ignora!

Donna Medical Center

A
A
Virusul HPV, un pericol pe care nu-l putem ignora!

HPV este prescurtarea de la Human Papiloma Virus si este un virus extrem de contagios, infectia cu acesta fiind frecvent intalnita. Statisticile medicale au demonstrat ca pana la 80% din persoanele active sexual dobandesc acest virus, la un moment dat in decursul vietii. Important de retinut este ca aproximativ 60% dintre purtatorii virusului nu prezinta simptome. Exista totusi o latura pozitiva, si anume ca virusul poate disparea in timp, insa doar in cazurile in care sistemul imunitar este suficient de puternic si poate lupta impotriva acestuia. Din nefericire consecinta cea mai grava este ca HPV-ul poate duce la aparitia cancerului de col uterin, care este al doilea ca frecventa dintre toate tipurile de cancer in intreaga lume (primul loc fiind ocupat de cancerul de san).


Exista peste 100 de tulpini de HPV, infectiile produse fiind, cum spuneam, asimptomatice. Dintre acestea, 30-40 afecteaza zona genitala a femeilor si a barbatilor si se clasifica in doua mari categorii: • HPV cu risc oncogen scazut: pot provoca o serie de alte afectiuni benigne, vegetatii veneriene;

 • HPV cu risc oncogen crescut: Infectia persistenta cu tipurile oncogenice poate produce leziuni precanceroase intraepiteliale de grad inalt sau cancer de col uterin (la femei);


15 tipuri de HPV pot determina aparitia cancerului de col uterin, cele mai frecvente la nivel mondial fiind tipurile 16, 18, 45, 31. Tipurile 16 si 18 sunt responsabile de aproximativ 71,5% din cancerele de col uterin din Europa.


CUM SE TRANSMITE HPV-UL?


Virusul HPV se infiltreaza in piele sau in mucoase si in general, majoritatea persoanelor purtatoare nu prezinta niciun semn al infectiei. Virusul se poate transmite pe cale sexuala, fara ca partenerii sa aiba habar de existenta acestuia, prin orice tip de contact genital direct cu o persoana deja infectata.


MARE ATENTIE! Virusul nu se transmite doar printr-un act sexual propriu-zis, ci este suficient ca partenerii sa intre in contact cu zona genitala, penetrarea nefiind o conditie obligatorie a transmiterii HPV. Nici prezervativul nu protejeaza zonele expuse, pentru ca exista portiuni neacoperite de piele din zona genitala care vin in contact direct.


Virusul se transmite si in alt mod decat pe cale sexuala, ca de exemplu prin maini infectate, lenjerie, prosoape, transmitere de la mama la fat in momentul nasterii, purtarea hainelor persoanelor infectate sau chiar din piscina.


CUM DEPISTAM VIRUSUL HPV?


Intrucat virusul HPV este asimptomatic, trebuie in mod obligatoriu efectuate anumite teste priodice. Pentru fiecare caz in parte se recomanda efectuarea anumitor investigatii in functie de rezultatul testelor de screening:  • Examenul clinic

 • Testul Papanicolau

 • Testul HPV (denumit si tipajul HPV)

 • Colposcopia

 • Biopsia cervicala


Pentru minimizarea riscului aparitiei infectiei cu HPV, iata cateva masuri care va feresc, in cele mai multe cazuri, de un asemenea pericol: • inceperea vietii sexuale dupa varsta de 18 ani;

 • foarte important: respectarea masurilor de igiena (virusul HPV poate fi luat si prin atingere);

 • consult ginecologic anual, mai ales dupa inceperea vietii sexuale;

 • efectuarea testului Papanicolau anual;

 • evitarea comportamentului sexual cu risc crescut: practicati monogamia si limitati numarul de parteneri sexuali (nu uitati ca nici macar prezervativul nu ofera protectie);

 • vaccinare-HPV.jpgmentinerea unei imunitati puternice a organismului;

 • alimentatie sanatoasa;

 • utilizarea multivitaminelor, acolo unde este cazul;

 • vaccinarea (impotriva tulpinilor HPV 16 si 18, acestea au fost incriminate in 70% dintre cazurile de cancer). ATENTIE: vaccinul nu asigura protectie totala fata de cancerul de col uterin, ci doar fata de una dintre cauzele aparitiei acestuia, prin urmare, dupa inceperea vietii sexuale, este obligatoriu a fi efectuate metodele de screening anual (consultul ginecologic si testul Papanicolau).


Nu uitati ca cea mai grava consecinta a infectarii cu HPV este cancerul de col uterin, statisticile anuale inregistrand peste 40.000 de romance cu acest diagnostic nefericit. Mai mult, la peste 3.000 de cazuri noi diagnosticate anual se inregistreaza peste 2.000 de decese, una dintre explicatii fiind aceea ca aceasta forma de cancer este depistata in stadiile tardive ale bolii.


Pentru ca PREVENTIA trebuie sa fie cuvantul de ordine in viata noastra, am creat special Pachetul ginecologic Sanatate Feminina. Acesta este destinat femeilor care sunt constiente de consecintele neplacute, uneori devastatoare, ale unor afectiuni nedepistate si implicit netratate la timp.


Este esential ca vizita la medic sa fie intotdeauna motivata de mentinerea starii de sanatate, nicidecum de aparitia durerii sau a unui simptom, intrucat afectiunea poate fi deja intr-un stadiu avansat.


Pachetul ginecologic Sanatate Feminina contine: • Consultatie ginecologica

 • Examen bacteriologic secretie vaginala

 • Examen Babes Papanicolau (citologie cervico-vaginala)

 • CADOU: Consultatie senologica


Pachetul Sanatate Feminina este creat la un pret preferential in luna august cu 15% REDUCERE! Si pentru a sustine in continuare implicarea noastra activa in lupta impotriva cancerului la san, in luna august iti oferim CADOU consultatia senologica!


Controleaza-te ! Fii sigura ca esti bine !


Programarile pot fi efectuate cu un apel in prealabil la urmatoarele numere de telefon: 021 252 3232, 021 252 3233, 0374 08 0008; pe mail la programari@donna-medicalcenter.ro sau on-line, accesand sectiunea Programari.Donna Medical Center

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Clinica Traian - Str. Traian nr. 234, et.1, sect. 2, Bucuresti (intre Calea Mosilor si Foisorul de Foc, in prelungirea B-dului Dacia) Transport in comun: 133, 135, 79, 86, 21, 14, metrou Obor

Tel: 0219732

E-mail:

Web: www.donna-medicalcenter.ro

L
8:00-21:00
V
8:00-21:00
M
8:00-21:00
S
8:00-14:00
M
8:00-21:00
D
Inchis
J
8:00-21:00
Prin trimiterea mesajului intelegeti si acceptati ca cererea si datele dumneavoastra vor fi trimise catre un reprezentant al clinicii.
Fa-ti o programare