Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Dacia Medical Center

Dacia Medical Center
Împreună, spre visul tău de a deveni părinte!

Semnele nasterii. Cum stii ca a sosit momentul?

Dacia Medical Center

A
A
Semnele nasterii. Cum stii ca a sosit momentul?

Odata ajunsa in a 37-a saptamana de sarcina, te poti astepta oricand sa nasti. Acesta este pragul de la care o eventuala nastere nu mai este considerata prematura, deci cu riscuri, ci la termen. Daca nu exista evenimente de forta majora, insa, cel mai indicat ar fi ca acest moment sa aiba loc cat mai aproape de 40 de saptamani, ca bebelusul sa fie foarte bine dezvoltat. Care sunt semnele ce anunta nasterea si cat dureaza travaliul, aflam de la dr. Tarek Abdou, medic primar obstetrica-ginecologie.



            Primele semne, discrete la inceput, care anunta ca bebelusul vrea sa vina pe lume sunt durerile de spate si apoi in zona simfizei. Iata un video realizat de dr. Tarek Abdou despre semnele nasterii: https://www.youtube.com/watch?v=U6SwzXdgxMA.



            “Cand apar aceste dureri, inseamna ca uterul a inceput sa se contracte. Daca durerile sunt puternice si nu cedeaza la antispastice, inseamna ca nu e nicio alarma falsa si ca procesul nasterii incepe usor-usor. Initial, contractiile se intampla la 2-3 ore, dar dupa un timp devin ritmice si mai dese, adica la jumatate de ora, la un sfert de ora sau la 10 minute. Din momentul in care contractiile au loc din 5 in 5 minute sau mai des, e semn ca a inceput travaliul si ca pacienta trebuie sa fie dusa cat mai repede la spital”, explica dr. Tarek Abdou, medic primar obstetrica-ginecologie.



            Un alt semnal ca nasterea va avea loc in curand este pierderea dopului gelatinos. Problema este ca multe femei nici nu observa acest lucru, fiind vorba despre o secretie care poate fi trecuta foarte usor cu vederea. Mai evidenta, insa, este ruperea apei.



            “Odata ce se rup membranele, pacienta trebuie sa ajunga de urgenta la spital, chiar daca poate nu are contractii. In functie de situatie, stabilim daca incercam nastere naturala sau facem direct cezariana, in cazul in care pacienta are anumite probleme medicale. Daca mergem pe nastere vaginala, travaliul dureaza, cu totul, intre 6 si 12 ore. Pot fi momente mai grele, cu dureri puternice, dar se pot administra medicamente pentru a trece mai usor peste ele. Se poate intampla sa fie si un travaliu mai lung, dar e indicat sa nu se astepte mai mult de 24 de ore, pentru ca sufera si pacienta, sufera si fatul, si exista si un risc ridicat de infectii”, completeaza dr. Tarek Abdou, medic primar obstetrica-ginecologie.



            In cazul in care medicul si pacienta aleg varianta cezarianei, durata nasterii poate fi ceva mai scurta, dar nu in orice conditii.



“Daca pornim din start pe varianta operatiei de cezariana, aceasta dureaza in jur de o ora. Daca, insa, ajungem la cezariana dupa un travaliu lung, in care nu a fost posibila nasterea naturala, operatia poate dura si 4-5 ore, daca intampinam probleme. Totusi, recomandarea mea este sa se incerce nastere vaginala, daca nu exista contraindicatii, si sa se treaca la cezariana atunci cand travaliul nu progreseaza”, conchide dr. Tarek Abdou.



Pe dr. Tarek Abdou il regasesti la Dacia Medical Center: http://www.daciamedicalcenter.ro/dr-tarek-abdou.html


Dacia Medical Center

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Bulevardul Dacia, nr. 101 Sector 2, Bucureşti

Tel: 0766536553

E-mail:

Web: http://www.daciamedicalcenter.ro/

L
9:00-19:00
V
9:00-19:00
M
9:00-19:00
S
Inchis
M
9:00-19:00
D
Inchis
J
9:00-19:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!