Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Centrul Medical Sanatatea

Centrul Medical Sanatatea
Cine nu are azi timp pentru sanatate, va avea maine pentru boala

Prezentare Centrul Medical Sanatatea

Vezi toata descrierea

Centrul Medical Sanatatea Craiova, a fost infintat in anul 2007 ca o necesitate a medicinii moderne, medicina in care accentul se pune pe profilaxie (prevenirea bolilor).

Serviciile oferite imbina medicina alopata cu medicina alternativa si complementara, au in vedere evaluarea completa a starii de sanatate prin metode neinvazive, cat si terapii si tratamente personalizate cu produse naturiste de cea mai buna calitate.   

Ne adresam atat persoanelor cu probleme de sanatate care urmeaza un tratament alopat, cat si persoanelor sanatoase care muncesc 8-10-12 ore/zi si au nevoie de un suport energetic pentru a face fata solicitarilor la care sunt expuse si pentru a elimina riscul de imbolnavire. 

Programele noastre de diagnosticare sunt noninvazive si se adreseaza inclusiv copiilor, adolescentilor precum si cuplurilor care isi doresc un copil.

Analiza de sange DarkField, o anializa care se efectueaza dintr-o singura picatura de sange si care ofera din stadii incipiente o multitudine de informatii despre organism:

  • Oxigenare
  • Hidratare
  • prezenta alergiilor si identificare tipului de alergie
  • prezenta virusilor
  • prezenta fungilor (candida, asperagillus, criptococcus)
  • prezenta parazitilor (giardia, ascarizi, oxiuri)
  • starea de stress fizic si psihic
  • starea sistemului imunitar 

Depistare Ateroscleroza

 

Arteriograful măsoară “vârsta arterelor“ care înseamnă starea de rigiditate crescută a arterelor. Această rigiditate se agravează cu vârsta, depinzând de stilul de viață și anamneză familială. Această stare apare când se pierde elasticitatea arterelor, acestea devenind treptat rigide, în literatura de specialitate cunoscută sub numele de “Stiffnessul arterial”.

Parametrii măsurați de Arteriograf TensioMed sunt:

I. Parametrii de funcție arterială și stiffness:

  • PWVao – viteza de propagare a undei de puls în aortă (m/s) este influențată în cea mai mare măsură de elasticitatea peretului aortic. Valoarea normală a PWV pentru aortă este între 5-15 m/sec, dependentă de leziunile structurale ale peretelui aortic. Pierderea elasticității aortei (semnalată de creșterea PWV) este un predictor important al mortalității cardio-vasculare, la nivelul populației generale asimptomatice.
  • Aix – indice de augmentare (%). Aix este utilizat ca un indicator al rigidității arteriale. A fost demonstrat că prezice evenimentele cardiovasculare majore. Aix, reprezintă raportul procentual dintre diferența de amplitudine a celor două vârfuri de undă sistolică vizibilă pe curba undei de puls arterial – și anume unda de ejecție directă (sistolică precoce) P1, respectiv unda reflectată (sistolica tardivă) P2 pe de o parte și amplitudinea presiunii de puls (PP) pe de altă parte.

Aix (%) = (P2 – P1) / PP 100. Aix este oglinda și măsura capacității de dilatare reală a arteriolelor și oferă informații prețioase cu privire la funcția / disfuncția lor. Este așadar un indicator prețios al disfuncției endoteliale și poate fi modificat prin medicație.

Aix (%) = (P2 – P1) / PP 100. Aix este oglinda și măsura capacității de dilatare reală a arteriolelor și oferă informații prețioase cu privire la funcția / disfuncția lor. Este așadar un indicator prețios al disfuncției endoteliale și poate fi modificat prin medicație.

  • SBPao – presiune sistolică centrală (mm Hg)este presiunea arterială măsurată lângă inimă, în rădăcina aortei. Ea nu are aceeași valoare cu presiunea măsurată în periferie (pe artera brahială cu tensiometrul), din cauza influenței rigidității arteriale și a reflexiei undelor. Presiunea centrală ridicată, chiar și la pacienții cu presiune brahială normală, e asociată cu risc crescut de atac vascular cerebral, infarct miocardic și boală renală cronică. Scăderea presiunii sistolice centrale (posibilă prin medicație specifică) este asociată cu micșorarea riscurilor cardiovasculare, de aceea măsurarea presiunii sistolice centrale are un beneficiu crescut pentru identificarea și urmărirea pacienților cu risc crescut, adesea asimptomatici.
  • PPao – presiunea pulsului în aortă (mm Hg) este diferenta dintre presiunea sistolica si diastolica centrala. PPao este normal sub 50 mmHG.
  • DRA – aria de reflexiune diastolică. Artera coronariană stângă asigură aprovizionarea cu sânge și oxigen a ventricolului stâng al inimii; totuși această arteră este perfuzată în principal în timpul diastolei. Astfel, presiunea diastolică de perfuzie și durata diastolului joacă un rol determinant în alimentarea cu sânge a ventriculului stâng al inimii. DRA este un parametru complex fără dimensiuni, descrie intensitatea reflecției undelor diastolice și durata diastolului. Cu cât DRA este mai mare, cu atât perfuzia coronariană stângă este mai bună. DRA este normală peste 40.
  • SAI și DAI – indice de arie sistolică și diastolică (%). Presiunea de manevră la nivelul tensiunii arteriale diastolice se obține în cabinele semnalelor volumetrice. Aria de sub curbă este luată ca 100% și apoi este divizată în sistem sistolic (SAI) și diastolic (DAI) și exprimată ca procent din totalul (100%). În situația normală, în repaus, cu ritm cardiac normal, SAI este mai mică de 50, iar DAI mai mare de 50.
  • ED – durata de ejecție a ventricului stg (ms)
  • RT – timpul de returnare (s)

II. Presiunea arterială periferică:

  • Sys – presiunea sistolică (mm Hg)
  • Dia – presiunea diastolică (mm Hg)
  • HR – frecvența cardiacă (bătăi/min)
  • MAP – presiunea medie arterială (mm Hg)
  • PP – presiunea pulsului periferic (mm Hg)
  • ABI – indice gleznă-braț.

Centrul Medical Sanatatea

DOLJ

Craiova

Adresa: Str. Imparatul Traian, nr 69

Tel: 0351458808

E-mail:

Web: https://www.retetanaturista.ro

L
10:00-20:00
V
10:00-20:00
M
10:00-20:00
S
Inchis
M
10:00-20:00
D
Inchis
J
10:00-20:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!