Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Centrul de Diagnostic Pozitron Diagnosztika PET CT

Centrul de Diagnostic Pozitron Diagnosztika PET CT

Prezentare Centrul de Diagnostic Pozitron Diagnosztika PET CT

Vezi toata descrierea

Centrul PET/CT din Oradea aflat in centrul orasului, dispune de tehnologie de varf in domeniul imagisticii medicale si isi asteapta pacientii,intr-un mediu prietenos. Centrul de diagnostic Pozitron-Diagnosztika a fost infiintat in principal ca institutie din cadrul sistemului de diagnosticare medicala oncologica, insa in afara activitatii complexe necesare procesului de diagnostic asigura si simpozioane stiintifice, a caror baza profesionala este asigurata de cadre universitare, medici specialisti in medicina nucleara si radiologie.

Caracterul exclusiv al centrului este asigurat de echipamentul Siemens Biograph 16 PET/CT si lantul tehnologic conex, total inchis, de nivel mondial, aparute aici pentru prima data in cadrul sistemului medical din Romania. Ca urmare a unicitatii acestui echipament, Centrul nostru reprezinta o adevarata premiera nationala.

Avantajele scanarii PET/CT Tehnica PET/CT s-a nascut din combinarea tomografiei computerizate raspandite deja pe scara larga, cu tomografia cu emisie de pozitroni ce a castigat teren tot mai mult in ultimul deceniu si jumatate. Metoda are importanta in principal in diagnosticarea oncologica. Unicitatea sa este data de faptul ca, in comparatie cu metodele de imagistica medicala utilizate in prezent, nu asigura informatii numai in legatura cu anatomia organelor, ci si in legatura cu metabolismul tesuturilor. Deoarece in afectiunile tumorale modificarile metabolice preced aparitia modificarilor morfologice, modificarile maligne pot fi identificate si localizate mult mai repede in intregul corp in comparatie cu metodele de examinare obisnuite (ecografie, CT, sau MR).

Marele avantaj al echipamentului PET/CT fata de procedeele anterioare de diagnosticare este ca poate fi identificata o modificare maligna de o marime de numai cativa milimetri. Un alt avantaj al tehnicii PET/CT este reprezentat sensibilitatea cu care acesta poate fi identificat un proces malign (chiar de 100%) in functie de gradul de malignitate al acestuia. In multe cazuri, in urma examenului PET/CT efectuat la Centrul nostru, se obtin informatii ce pot modifica derularea tratamentului, putand motiva aplicarea unor tratamente total diferite de cele planificate pana la acel moment sau chiar renuntarea la tratament.

Centrul de Diagnostic Pozitron Diagnosztika PET CT

BIHOR

Oradea

Adresa: Bd Gen. Magheru Nr. 1

Tel: 0259409090

E-mail:

Web: www.petct.ro

L
9:00-18:00
V
9:00-18:00
M
9:00-18:00
S
9:00-13:00
M
9:00-18:00
D
Inchis
J
9:00-18:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!