Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Cabinet Psihologic Psiholog Jeles Simona

Cabinet Psihologic Psiholog Jeles Simona

Cauzele anxietatii generalizate

Simona Jeles

A
A
Cauzele anxietatii generalizateAti fost diagnosticati de curand cu anxietate generalizata si ati vrea sa stiti cat mai exact ce anume a declansat boala? Care au fost cauzele precise si ce puteati face ca sa o preveniti?  Pentru ca stim cat de frustranta este situatia, va dam o mana de ajutor ca sa va lamuriti. Declansatorii bolii pot fi mai multi asa ca merita sa cereti o analiza personala din partea unui specialist (psiholog, psihoterapeut, psihiatru). Posibile cauze
 • Factorii biologici: unele modificari ale functionarii creierului au fost asociate cu anxietatea generalizata

 • Istoric familial: persoanele cu anxietate generalizata au adesea un istoric de probleme de sanatate mintala in familia lor. Totusi, acest lucru nu inseamna ca o persoana va dezvolta automat anxietate daca un parinte sau o ruda a avut o afectiune de sanatate mintala.

 • Evenimente de viata stresante: oamenii pot avea un risc mai mare daca se confrunta cu o schimbare majora de viata care provoaca stres, cum ar fi nasterea unui copil, pierderea unei relatii apropiate sau schimbarea domiciliului sau a locului de munca. Abuzul fizic, sexual sau emotional creste, de asemenea, riscul de dezvoltare a anxietatii generalizate, la fel ca si alte experiente traumatice in copilarie, cum ar fi moartea sau separarea de un parinte.

 • Factorii psihologici: unele trasaturi de personalitate pot expune o persoana la un risc mai mare de anxietate generalizata:

  • a fi sensibil(a) 

  • a fi emotional(a) 

  • a experimenta nervozitate generala 

  • incapacitatea de a tolera frustrarea 

  • a se simti inhibat(a)

  • a avea tendinte perfectioniste

Bine de stiutOricare ar fi cauzele care au declansat aparitia anxietatii generalizate trebuie sa stiti ca situatia se poate indrepta, boala poate fi vindecata si puteti duce viata pe care v-ati dorit-o mereu. Un astfel de diagnostic este incomod, dar nu inseamna o condamnare. Acorda-ti putin timp de recuperare si, prin psihoterapie scurta strategica vei vedea rezultate. Vei intelege cauzele, vei combate boala, vei fi echipat pentru viitor in caz ca boala da semne de revenire. Si, in general dureaza mai putin de 2 luni ca sa reusesti. Noi zicem ca e un timp folosit eficient, pentru sanatate si recuperare deplina.  
Cabinet Psihologic Psiholog Jeles Simona

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: str. Popa Nan nr. 30

Tel: 0721797981

E-mail:

Web: https://www.terapiastrategica.ro

L
10:00-20:00
V
10:00-20:00
M
10:00-20:00
S
Inchis
M
10:00-20:00
D
Inchis
J
10:00-20:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!