500 Asociatia Crucea Albastra Sibiu din Sibiu
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Asociatia Crucea Albastra Sibiu

Asociatia Crucea Albastra Sibiu
Alege viata! Elibereaza-te de dependenta!

Prezentare Asociatia Crucea Albastra Sibiu

Vezi toata descrierea

Dependenta.ro este un website informativ despre alcoolism, fumat, dependenta de droguri, dependenta de medicamente, jocuri de noroc si alte tipuri de dependenta, despre cauzele, evolutia si consecintele substantelor consumate asupra psihicului si organismului, despre pasii ce pot fi urmati si locatiile aflate la dispozitie pentru tratamentul dependentelor.

Eu insumi sau cineva din familie are o dependenta, ce pot sa fac? Cum procedez?

Informeaza-te!
In cazul in care tu insuti ai o dependenta sau cand cineva drag din familia ta a se confrunta cu asa ceva si doresti ajutor, poti sa incepi prin a te informa. De aceea te invitam sa cauti ceea ce te intereseaza, sa citesti materiale despre dependenta si tratamentul acesteia sau sa intri pe forumul nostru pentru a vedea cum au reusit altii sa iasa din dependenta. Cauta numarul de telefon sau adresa de e-mail a unui psiholog, consilier in dependente, centru de tratament sau clinica de dezalcoolizare/dezintoxicare.

Actioneaza!
Dupa ce te-ai documentat suficient despre abuz sau dependenta poti trece la urmatorul pas: ia legatura cu un specialist in tratamentul dependentelor. Suna sau trimite un e-mail catre o persoana pregatita sau cu experienta in acest domeniu. Stabileste impreuna cu acesta ziua si ora pentru o prima sedinta de consiliere in care poti afla raspunsuri la intrebarile tale sau iti pot fi prezentate diferite aspecte ale dependentei si formele de tratament ale acesteia.

Consilierea psihologica individuala
Este o discutie confidentiala intre tine si un consilier. Se discuta despre problema dependentei, despre posibilele cauze, evolutia ei dar mai ales despre modalitatile de tratament ale dependentei. Consilierea psihologica este realizata de catre persoane autorizate, psihologi clinicieni, medici, asistenti sociali, preoti, cu pregatire si experienta in consilierea dependentilor si familiilor acestora. Consilierea psihologica are loc in cabinete de psihologie, spitale, clinici sau alte spatii special amenajate pentru acest scop.

Consilierea familiala
Este o discutie confidentiala intre membrii familiei si un consilier. Se discuta in mod special despre problema dependentei, dar mai ales despre modalitatile de tratament ale dependentei. Se discuta despre cum poate proceda familia pentru a ajuta o persoana dependenta sa accepte tratament pentru dependenta sa. Uneori si membrii familiei ar fi bine sa faca anumite schimbari in atitudinea si comportamentul fata de persoana dependenta pentru ca aceasta sa urmeze mai repede un tratament sau pentru a mentine mai usor abstinenta, dupa parcurgerea unui tratament. In acest sens, sedintele de consiliere familiala ajuta membrii familiei sa constientizeze atitudinile, comportamentele si rolurile pozitive din cadrul familiei, care contribuie la iesirea din dependenta a celui bolnav si mentinerea abstinentei/neconsumului total.

Asociatia Crucea Albastra Sibiu

SIBIU

Sibiu

Adresa: str. Rennes nr.30

Tel: 0722683862

E-mail:

Web: www.dependenta.ro

L
9:00-18:00
V
9:00-18:00
M
9:00-18:00
S
9:00-13:00
M
9:00-18:00
D
Inchis
J
9:00-18:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!