Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

AITA- Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism

AITA- Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism

Prezentare AITA- Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism

Vezi toata descrierea

Beneficiile terapiei la AITA (Asociaţia pentru Intervenţie Timpurie în Autism)

“Viziunea AITA este o lume in care toate drepturile copiilor cu autism sunt respectate.”

De ce un părinte ar alege AITA, centrul de excelenţă pentru terapie timpurie in autism?
AITA are ca domeniu de activitate interventia terapeutică timpurie, pentru copii intre 18 luni si 6 ani.
• Într-un cadru armonios şi organizat la standarde internationale, echipa de specialişti din domeniul psihologiei, logopediei, kinetoterapiei, psihoterapiei şi asistenţei sociale, este pregătită să ofere un sistem terapeutic personalizat şi complet pentru copiii diagnosticaţi cu tulburare de spectru autist sau cu alte tulburări de dezvoltare.
• Dincolo de eticheta de specialist, ei se fac cunoscuţi pentru implicarea şi desăvârşirea cu care lucreaza zilnic pentru a îmbunătăţi viaţa unui copil, cu tot ce presupune aceasta: socializare, cogniţie, autonomie personală, motricitate grosieră şi fină, echilibru senzorial, limbaj şi comunicare.
• Toate aceste arii de dezvoltare devin obiectivele echipei şi sunt incluse într-un plan terapeutic atent structurat şi modelat pe nevoile fiecărui client.
Intervenţia terapeutică constă în programe ce lucrează pe toate ariile de dezvoltare afectate. În vederea stabilirii unor obiective este necesară evaluarea iniţială ce face introducerea într-o exemplificare cât mai clară a paşilor ce urmează să fie parcurşi în viitor dar şi în întâlniri periodice cu familia.
Analiza comportamentală aplicată (ABA), Sistemul de comunicare prin pictograme (PECS), Logopedia, Kinetoterapia, Art-terapia, Terapia ocupaţională, Cursurile de chitară, Grupurile de generalizare şi socializare, Informarea şi consilierea familiei prin şedinţe periodice , Grupuri de suport , workshop-uri şi cursuri de conştientizare şi informare adresate părinţilor,specialiştilor şi cadrelor didactice, Evaluarea periodică sunt serviciile cu care această organizaţie neguvernamentală , înfiinţată în anul 2008 , face obiectul activităţii desfăşurate.
Scopul acestor servicii îmbracă un obiectiv major-acela de a-l susţine pe copil în drumul pe care îl parcurge în integrarea la grădiniţă şi nu în ultimul rând acela de a face echipă cu tot sistemul familial şi social din care face parte. Împreună ei fac posibil succesul unei dezvoltări armonioase şi de calitate.
• Activitatea AITA, include şi servicii oferite familiilor din străinătate stabilite în România, în limba engleză sau spaniolă.
Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism,
Bucuresti, www.autism-aita.ro, [email protected]

 

AITA- Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Str. Drumea Radulescu, nr.9, sector 4, Bucuresti

Tel: 0753055852

E-mail:

Web: http://www.autism-aita.ro

L
9:00-18:00
V
9:00-18:00
M
9:00-18:00
S
Inchis
M
9:00-18:00
D
Inchis
J
9:00-18:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!