Coronavirus Update

Ministerul Sanatatii achizitioneaza vaccin pneumacocic in acest an

Actualizat la data de: 04 Iulie 2013
Ministerul Sanatatii achizitioneaza vaccin pneumacocic in acest an

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a participat astazi la dezbaterea „Introducerea vaccinarii pneumococice pentru intreaga cohorta de nou-nascuti in T4 2013”, organizata de Coalitia pentru o Noua Preventie 2013.

Ministrul Eugen Nicolaescu a punctat faptul ca preventia reprezinta obiectivul principal al MS, de aceea a cerut inca o data sprijinul partenerilor pentru a informapopulatia cu privire la importanta vaccinarii copiilor.

“Ministerul Sanatatii pregateste procedura de licitatie pentru achizitionarea vaccinului pneumococic. Ne aflam in faza de elaborare a caietelor de sarcini si intentionam demararea procedurii la inceputul lunii august, astfel incat in lunile noiembrie-decembrie sa avem vaccinul necesar inceperii vaccinarii gratuite a copiilor in varsta de pana la 2 ani in cadrul programului national de imunizare.”, a declarat astazi Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

In timpul discutiilor ministrul Sanatatii a declarat ca MS lucreaza la elaborarea unei legi speciale privind preventia, astfel incat toate guvernele care vor urma sa fie obligate sa respecte si sa adopte masuri de preventie.

„Ne dorim sa asezam preventia la loc de cinste. Vreau sa transmitem parintilor ca avem grija de sanatatea copiilor lor. Pentru copil, imunizarea, cat si formarea unui stil de viata sanatos, trebuie incurajate atat in familie, cat si in scoala si comunitate."

De asemenea, ministrul Sanatatii a adaugat ca, o importanta deosebita o reprezinta campania de informare cu privire la necesitatea si riscurile lipsei vaccinarii.
“Trebuie sa transmitem un mesaj corect parintilor cu privire la bolile care pot fi prevenite prin vaccinare, un mesaj medicilor de familie care trebuie sa explice importanta preventiei si a vaccinarii si un mesaj colegilor din Parlament de sustinere a demersurilor legislative ale ministerului”, a mai spus ministrul Eugen Nicolaescu.

In final, ministrul Sanatatii a multumit Coalitiei pentru o Noua Preventie 2013 si doamnei Andreea Marin pentru implicarea si sustinerea actiunilor de preventie initiate de Ministerul Sanatatii si societatea civila.

Sursa: www.ms.ro


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate