Clickmed
programare rapida la medic

O gravida de 21 de ani a murit joi noaptea la Maternitatea Polizu din Capitala

Actualizat la data de: 03 Mai 2010
O gravida de 21 de ani a murit joi noaptea la Maternitatea Polizu din Capitala

O tanara de 21 de ani insarcinata in sapte luni a murit joi noaptea la Maternitatea Polizu din Capitala, familia femeii acuza personalul medical de neglijenta, iar Ministerul Sanatatii a inceput deja o ancheta in acest caz, informeaza Realitatea TV.

Tanara se internase la Maternitatea Polizu in urma cu doua saptamani deoarece exista posibilitatea unei nasteri premature. Rudele femeii spun ca tanara a murit la Maternitatea Polizu joi noaptea, in jurul orei 2.00, si ca a fost gasita de colega sa de salon, care a anuntat medicii si asistentele din spital. Personalul medical a incercat sa o resusciteze, insa fara nici o sansa. Rudele tinerei sustin ca tanara a murit pentru ca personalul medical nu a supravegheat-o si nu i-a acordat ingrijirile mediale de care avea nevoie. Reprezentantii maternitatii Polizu nu au vrut sa faca declaratii.

Ministerul Sanatatii a inceput deja o ancheta in acest caz.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat pentru Realitatea TV ca vineri dimineata s-a intrunit o comisie formata din reprezentanti ai Ministrului, experti in ginecologie si un reprezentant al Colegiului Medicilor, care va ancheta cazul. Potrivit lui Arafat, concluziile vor depinde de mai multe rezultate care sunt asteptate, inclusiv de concluziile examenului post mortem al pacientei si al fatului.

"Este foarte greu sa spunem ce s-a intamplat. Poate fi orice, inclusiv o situatie inevitabila in cazul unei trombo-embolii. E devreme sa spunem ce s-a intamplat pana nu avem toate rezultatele testelor, autopsiei si concluziile comisiei", a declarat Arafat.

Raed Arafat a mai spus ca in cazul in care se va dovedi ca a fost vorba de neglijenta medicala va fi datoria Colegiului Medicilor sa ia masurile ce se impun. In cazul in care cauza a fost de natura organizatorica, Ministerul va 'hotari sanctiunile.

Incidentul are loc dupa ce, pe 20 aprilie, doua paciente au fost transferate in stare grava de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar din Capitala. Potrivit anchetei Ministerului Sanatatii, pacientele s-au imbolnavit din cauza instrumentelor nesterilizate si au contractat o infectie cu un bacil gram negativ. Pe 28 aprilie o femeie de 30 de ani, internata la Spitalul Judetean Arges pentru o intrerupere de sarcina, a fost transferata la numai cateva ore dupa interventie, cu septicemie, la Spitalul Universitar din Bucuresti.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate