Coronavirus Update

Medicii Maternitatii din Arad fotografiaza gravidele susceptibile de a-si abandona copiii in spital

Publicat la data de: 08 Ianuarie 2010
Medicii Maternitatii din Arad fotografiaza gravidele susceptibile de a-si abandona copiii in spital

Femeile gravide susceptibile de abandon dupa nastere in Spitalul de Obstetrica si Ginecologie din Arad sunt fotografiate la internare de medicii sau asistententele medicale, pentru a putea fi identificate mai usor de politisti, transmite corespondentul NewsIn.

Managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie din Arad, Sorin Prisca, a declarat, joi, ca o parte dintre femeile gravide, care vor sa-si abandoneze copii provin din alte judete, iar la internare nu prezinta documente de identitate, premeditand astfel plecarea din spital, imediat dupa nastere. „Multe dintre femeile care isi abandoneaza copiii in Maternitate sunt din alte judete. Ele recurg la aceasta strategie pentru a fi identificate mai greu. Am decis ca in cazul femeilor care nu prezinta documente de identitate la internare sau care prezinta suspiciuni privind identitatea declarata sa le fotografiem, pozele urmand a fi predate Politiei pentru identificare. Avem un aparat foto propriu, folosit de medici sau asistente, iar politistii ne-au instruit cum sa facem fotografiile, pentru a putea identifica mai usor femeile care isi abandoneaza copii“, a declarat Sorin Prisca.

Prisca a mai mentionat ca in cazul femeilor la care exista certitudinea ca vor sa-si abandoneze copiii este solicitata prezenta politistilor.

Conducerea Spitalului de Obstetrica si Ginecologie din Arad a mentionat ca in anul 2009 au fost abandonati 24 de copii, imediat dupa nasterea lor, iar in patru cazuri se continua cautarile mamelor. „Noi am devenit un fel de SRI, in ceea ce priveste cautarea mamelor care si-au abandonat copii. Din cei 24 de copii abandonati anul trecut, 20 au fost predati Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, iar ulterior au ajuns in grija asistentilor maternali. Copiii abandonati la Maternitate ne obliga la costuri suplimentare, in ceea ce priveste ingrijirea si alimentatia lor“, a mai afirmat Sorin Prisca.

Managerul Maternitatii aradene a mai spus ca, de obicei, mamele care isi abandoneaza copiii sunt tinere sau foarte tinere.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Mituri despre fumat care te impiedica sa renunti Mituri despre fumat care te impiedica...

    Generalitati Renuntarea la fumat poate fi extrem de dificila. Nu doar dependenta de nicotina este cea care impiedica multe persoane sa abandoneze fumatul. Exista numeroase temeri si conceptii gresite despre reuntarea la acest viciu. Din fericire, multe dintre...citeste mai mult

  • Posibila legatura dintre autism si greutatea mica la nastere Posibila legatura dintre autism si...

    Generalitati Studii recente au sugerat ca prematuritatea si greutatea mica la nastere sunt factori care dubleaza riscul de aparitie a autismului, mai ales in cazul fetitelor. Acest risc exista si in cazul baietilor, insa el este mai redus. Acest fapt este oarecum...citeste mai mult

  • Vitaminele care sporesc fertilitatea Vitaminele care sporesc fertilitatea

    Generalitati Fertilitatea este sustinuta de foarte multi factori, precum greutatea, stilul de viata sanatos sau nutritia echilibrata. Pe langa toate acestea, suplimentele alimentare care contin anumite vitamine cu o buna reputatie in domeniul medical joaca un rol...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate