Clickmed
programare rapida la medic

Bebelusul nascut mort la Vaslui acum cateva zile a suferit o hemoragie cerebrala, afirma legistii

Actualizat la data de: 21 Mai 2010
Bebelusul nascut mort la Vaslui acum cateva zile a suferit o hemoragie cerebrala, afirma legistii

Bebelusul de 4,5 kg nascut mort, in urma cu cateva zile, la maternitatea Spitalului Judetean de Urgente (SJU) Vaslui a suferit o hemoragie cerebrala inainte de nastere, lucru care i-a fost fatal, potrivit medicilor legisti, cazul urmand sa fie analizat de Colegiul Medicilor.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui au anuntat ca acest caz va fi analizat, in termen de 30 de zile, de Colegiul Medicilor, transmite corespondentul NewsIn.

”Raportul anatomopatologic a fost transmis la Colegiul Medicilor, singurul organ competent care se poate pronuna in acest caz. Raportul arata o hemoragie cerebrala, care, cel mai probabil, a fost generata de tensiunea mamei, care a venit cu 16,9 la spital. Este un caz de competenta Colegiului Medicilor, asteptam concluzia in termen de 30 de zile”, a declarat joi, directorul DSP Vaslui, Andrei Barbau.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui sustine ca medicii nu au nicio vina in cazul nou-nascutului mort. ”Raportul anatomopatologic a aratat unele semne de hemoragie la nivelul creierului si la nivelul glandelor suprarenale ale bebelusului. O astfel de problema poate sa apara in orice moment sau poate fi si de natura mai veche, insa ea nu se poate fi depistata la un ecograf obisnuit, ci numai in urma unor investigatii medicale complexe. Astfel de cazuri pot aparea oricand la orice persoana insarcinata. In niciun caz nu este vina medicilor pentru cele intamplate”, a declarat, joi, Carmen Rotaru, directorul medical al SJU Vaslui.

Poliitii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui si Directia de Sanatate Publica au demarat o ancheta la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui dupa ce o tanara de 23 de ani a nascut un fat mort, cu o greutate de 4,5 kg, desi in timpul sarcinii bebelusul a avut o dezvoltare normala si fara probleme. Parintii nou-nascutului au acuzat medicii de neglijenta i malpraxis.

Serviciul de Medicina Legala SML Vaslui a trimis probe pentru analiza la SML Iasi, pentru a se putea pronunta clar in acest caz. ”Noi asteptam acum sa vedem raportul medicului legist. De la Vaslui au fost trimise probe pentru efectuarea unor analize histopatologice la Iasi. Este o procedura care se face in cazul bebelusilor decedati. Rezultatul analizelor de la Iasi este posibil sa soseasca intr-o luna de zile”, a declarat, Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al IJP Vaslui.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate