Coronavirus Update

Cel mai mare numar de donatori din 2011 a fost dat de Spitalul judetean Timisoara

Publicat la data de: 18 Aprilie 2011
Cel mai mare numar de donatori din 2011 a fost dat de Spitalul judetean Timisoara

Sectia de anestezie si terapie intensiva a Spitalului judetean Timisoara a furnizat, anul acesta, cel mai mare numar de donatori in viata, respectiv 11, a declarat, vineri, seful Centrului de Transplant Hepatic din Institutul Clinic Fundeni Bucuresti, prof. dr. Irinel Popescu.

"Unde exista daruire, se poate. Spitalul Judetean Timisoara a pus la dispozitie, numai in prima parte a anului in curs, 11 donatori in viata, iar acest lucru este un progres urias. A fost greu sa implementam conceptul de moarte cerebrala, insa, in timp, iata ca se vad rezultatele", a spus Popescu.

Specialistul a spus ca a atras atentia ca, pentru numerosi pacienti aflati pe lista de asteptare, transplantul este singura optiune si, de aceea, recomanda ca ideea de donare a unui organ de la un pacient in moarte clinica sa fie un subiect de discutie in fiecare familie.

Potrivit lui Irinel Popescu, in Romania au fost, anul trecut, 70 de donatori, numar insuficient pentru sutele de pacienti aflati in suferinta.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate