Focar de hepatita intr-o comunitate de romi din judetul Galati, 70 de persoane au fost diagnosticate

Publicat la data de: 14 Februarie 2011 | Actualizat la data de: 14 Februarie 2011
Focar de hepatita intr-o comunitate de romi din judetul Galati, 70 de persoane au fost diagnosticate

Directia de Sanatate Publica (DSP) Galati a anuntat, vineri, ca 70 de locuitori dintr-o comunitate de romi din nordul judetului au fost diagnosticati cu hepatita A, iar numarul bolnavilor este in crestere, transmite corespondentul NewsIn.

Directia de Sanatate Publica se confrunta, din toamna anului 2010, cu un focar de hepatita A intr-o comunitate predominant rroma. Pana in prezent, 70 de persoane au fost diagnosticate cu hepatita A. Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in luna noiembrie: 40. Numarul creste in continuare, chiar daca noi am luat o serie de masuri in zona: dezinfectie, dezinsectie si vaccinarea a 380 de contacti ai persoanelor diagnosticate cu hepatita”, a declarat, vineri, directorul DSP Galati, dr. Valentin Boldea.

Potrivit acestuia, comunitatea in care a fost descoperit focarul de hapatita, comuna Brahasesti, din nodul judetului Galati, numara 8.800 de locuitori, dintre care 3.300 sunt copii cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani.

Dr. Valentin Boldea a precizat ca DSP a incercat sa faca educatie sanitara in randul populatiei rrome, dar a constatat ca receptivitatea a fost scazuta.

Sursa NewsIn


Citeste si

Arhiva
  • Suferinta sau durerea complicata ca urmare a pierderii unei persoane Suferinta sau durerea complicata ca...

    Generalitati Pierdera unei persoane iubite este unul din cele mai dureroase experiente pe care omenii le pot trai, si din pacate, aceasta poate fi o realitate. Cei mai multi percep in mod normal evenimentul: sufera, sunt o perioada pur si simplu amortiti, furiosi sau...citeste mai mult

  • Informatii esentiale despre biopsia hepatica Informatii esentiale despre biopsia...

    Generalitati Biopsia hepatica este o procedura invaziva ce presupune introducerea unui ac foarte lung, special destinat acestui scop, prin tegument, pana la nivelul parenchimului hepatic, si recoltarea de la acest nivel a unui fragment tisular. Biopsia nu este...citeste mai mult

  • Pericolul ascuns al utilizarii dezinfectantilor Pericolul ascuns al utilizarii...

    Generalitati Toate femeile folosesc in casa atunci cand fac curatenie produse dezinfectante, de la detergentul de vase, pana la dezinfectantul pentru toalete, spray-ul pentru mobila, solutiile de curatat parchetul, multe dintre acestea avand in componenta clor....citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Coronavirus Update