Coronavirus Update

Organizatia Mondiala a Sanatatii: nou avertisment despre tigarile electronice

Publicat la data de: 29 Iulie 2019

Tigarile electronice ar trebui reglementate

Sus
Organizatia Mondiala a Sanatatii: nou avertisment despre tigarile electronice

Organizatia Mondiala de Sanatate (OMS) a declarat vineri, 26 iulie, ca „tigarile electronice sunt fara indoiala daunatoare” si ar trebui sa fie “reglementate”. Specialistii OMS afirma ca tigarile electronice nu reprezinta o metoda de a renunta la fumat, arata Le Figaro.

„Desi nivelul specific de risc asociat cu sistemele electronice de administrare a nicotinei nu a fost inca estimat in mod concludent, acestea sunt, fara indoiala, daunatoare si, prin urmare, ar trebui sa fie reglementate", a declarat OMS intr-un nou raport privind epidemia globala de fumat.

„Majoritatea utilizatorilor de tigarete electronice continua sa utilizeze aceste dispozitive, dar si tigari traditionale in acelasi timp, ceea ce nu are nici un impact benefic asupra sanatatii", se arata in raport.

Specialistii OMS avertizeaza asupra dezinformarii raspandite de industria tutunului despre tigarile electronice, descrise ca fiind mai putin putin periculoase decat tigarile traditionale si pot ajuta unii fumatori sa treaca complet la alternative “mai sigure”. Aceasta descriere este considerata de OMS "o amenintare actuala si reala", iar restrictii privind utilizarea tigarilor electronice in intreaga lume sunt in crestere.

Luna trecuta, San Francisco a interzis vanzarea si fabricarea produselor care, spre deosebire de tigarile de tutun, nu ard.

China, care gazduieste aproape o treime din fumatorii din tutun din lume, intentioneaza, de asemenea, sa reglementeze dispozitivele cu abur.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate