Coronavirus Update

Dentcof - Incrustatiile ceramice

Publicat la data de: 26 Iunie 2014
Dentcof - Incrustatiile ceramice

Incrustatiile ceramice inlay sau onlay sunt piese ceramice care restaureaza dintii fisurati sau fracturati, reprezentand alternativa a obturatiilor de amalgam sau de compozit atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al durabilitatii.

Folosirea incrustatiilor ceramice este recomandata in cazul obturatiilor vechi sau cariilor de mari dimensiuni, cand dintii sunt inca vitali. In functie de starea dintelui si si in functie de cate este de afectat, exista 3 tipuri de incrustatii cermice: Onlay, Inlay sau Overlay.

Avantajele incrustatiilor ceramice sunt atat din punct de vedere estetic, deoarece sunt realizare din ceramica integrala, cat si din punct de vedere functional, ele fiind superioare obturatiilor din compozit datorita faptului ca au un grad de suportabilitate al fortelor masticatorii mult mai ridicat. Un alt avantaj estetic este culoarea, care nu se modifica in timp.

Incrustatiile ceramice reproduc perfect forma dintelui si se realizeaza intr-un timp relativ scurt, 2 sedinte fiind suficiente: o sedinta pentru preparare si o sedinta pentru cimentare.

Beneficiind de un raport calitate- estetica foarte bun, incrustatiile ceramice sunt cea mai buna varianta in cazul dintilor supusi unui anumit grad de distructie, care necesita o reconstructie partiala.


Clinica Stomatologica
Dentcof

Str. Simion Brnuiu nr. 62, et. 2 i 5
[email protected]
0256219197
www.dentcof.ro

Despre Dentcof
Clinica stomatologic cu servicii complete, specializata pe reabilitri estetice complexe i implanturi dentare. Peste 20 de ani de traditie in rezultate clinice si referinte de exceptie.

Florin Cofar
[email protected]
0731358912

DENTCOF
www.dentcof.ro
Contact DENTCOF


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter