Coronavirus Update

Resveratrolul – cel mai puternic antioxidant natural

Actualizat la data de: 08 Martie 2019
Resveratrolul – cel mai puternic antioxidant natural

Resveratrolul este un compus polifenol nonflavonoid prezent in legume si fructe puternic pigmentate (struguri, fructe de padure), care actioneaza ca un antioxidant, esential in sustinerea sistemului de aparare al organismului impotriva radicalilor liberi.

Care sunt avantajele Resveratrolului?

Resveratrolul este cunoscut pentru capacitatea sa anti-imbatranire. Mai mult, cercetarile sugereaza ca protejeaza impotriva afectiunilor cardiace, ajuta la reducerea inflamatiei, la scaderea LDL sau a colesterolului "rau", si face mai dificila formarea de cheaguri de sange care pot duce la un atac de cord.

Toate aceste cercetari au fost realizate cu ajutorul unor concentratii mai mari de Resveratrol, precum cele continute de catre suplimentele alimentare. Desi asociat adesea cu vinul rou, cele mai multe suplimente cu resveratrol sunt extrase cel mai adesea din planta asiatica numita Polygonum cuspidatum.

Resveratrolul a fost asociat cu numeroase beneficii pentru sanatate:

1. Prelungeste durata de viata

Datorita actiunii sale antioxidante, de 20 de ori mai mare decat a vitaminei C si de 50 de ori mai mare decat a vitaminei E, resveratrolul a crescut durata de viata a 60% din organismele studiate in cercetari de laborator.

2. Ajuta la scaderea tensiunii arteriale

Datorita proprietatilor sale antioxidante, resveratrolul este un supliment promitator pentru scaderea tensiunii arteriale, afectiune care se inrautateste odata cu inaintarea in varsta si care pune in pericol sanatatea cardio-vasculara.

3. Are efect benefic asupra grasimilor din sange

Intr-un studiu in care participantii au primit suplimente de resveratrol, s-a constatat ca dupa sase luni de tratament, LDL-ul lor a scazut cu 4,5%, iar LDL-ul lor oxidat a scazut cu 20% comparativ cu participantii din grupul placebo.
Ca antioxidant, resveratrolul poate sa scada oxidarea colesterolului LDL "rau". Oxidarea LDL contribuie la acumularea de placi in peretii arterelor.

4. Protejeaza creierul

Mai multe studii au sugerat ca resveratrolul din vinul rosu ajuta la incetinirea declinului cognitiv asociat varstei. Aceasta se poate datora in parte activitatii antioxidante si antiinflamatoare a resveratrolului.
Recent, s-a demonstrat ca resveratrolul are efecte neuroprotectoare in Parkinson, ischemie cerebrala si boala Alzheimer.

5. Creste sensibilitatea la insulina

Resveratrolul s-a dovedit a avea mai multe beneficii pentru diabet. O explicatie pentru modul in care functioneaza resveratrolul este ca reduce semnificativ glucoza din organism. Intr-un studiu publicat in "International Heart Journal" in 2017, s-a demonstrat ca resveratrol reduce rigiditatea arterelor si stresul oxidativ la pacientii bolnavi de diabet de tip II. Mai mult, resveratrolul ajuta la scaderea inflamatiei, un factor cheie pentru bolile cronice, inclusiv diabetul.

6. Protejeaza ochii

Capacitatea resveratrolului de a viza multe molecule si procese intracelulare face ca acesta sa fie un candidat ideal pentru studii clinice privind prevenirea bolilor oculare, cum ar fi degenerarea maculara legata de varsta, glaucomul si retinopatia diabetica.

Resveratrol 100 mg de la Cosmo Pharm este indicat in tulburari ischemice cerebrale (migrene, stari post traumale cerebrale, AVC), tulburari circulatorii periferice, parestezii, sindromul Raynaud, vene varicoase, ulcer de gamba, edeme, vertij, sindromul Meniere, Alzheimer, boala/coreea Huntington, boala Parkinson, SLA.

Ajuta la buna functionare a inimii, regleaza tensiunea arteriala si ritmul cardiac.

Resveratrol 100 mg contine o concentratie mare de antioxidanti, reduce efectele imbatranirii si sustine longevitatea, combate eficient radicalii liberi i actioneaza ca detoxifiant.

Resveratrol sustine buna functionare a sistemul imunitar si reduce reactiile neplacute in fata alergenilor.
Resveratrol mentine valorile normale ale colesterolului si tensiunii arteriale, contribuie la reducerea agregarii placii plachetare, stimuleaza buna functionare a circulatiei periferice
reduce fibrozarea miocardului si a valvelor cardiace.

COSMO PHARM iti aduce Sanatate din natura!


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter