Clickmed
programare rapida la medic

Oprescu: Tragedia de la Maternitatea Giulesti se poate intampla in orice spital

Actualizat la data de: 06 Septembrie 2010
Oprescu: Tragedia de la Maternitatea Giulesti se poate intampla in orice spital

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sambata, la Realitatea TV, ca tragedia de la Maternitatea Giulesti, in urma careia cinci nou-nascuti si-au pierdut viata intr-un incendiu, se poate intampla in orice spital, insa se poate evita prin instalarea de detectoare de fum si interventie rapida.

"Acolo (la Maternitatea Giulesti, n.r.) este un defect administrativ, in primul rand. Chestiunea cu lipsa de cadre acolo, nu tine. Sunt 33 de posturi de asistente pentru neonatologie si 31 ocupate. insa, felul cum erau ele acolo impartite, felul cum lucrau pe tura, una singura, dar si ceasul rau (...). Aveti dreptate, se poate intampla in oricare unitate sanitara", a declarat sambata, in cadrul emisiunii 3x3, de la Realitatea TV, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

De asemenea, Oprescu a precizat ca, la acest moment, doar doua dintre spitalele care sunt in administrarea autoritatilor locale au detectoare de fum. Pe de alta parte, primarul general al Bucurestiului a adaugat ca vor fi introduse astfel de detectoare in toate spitalele, insa o alta cauza a tragediei a fost lipsa de organizare in caz de situatii de urgenta.

"Ma uitam pe filmul ala. Erau cinci barbati pe hol, care vorbeau la telefon. Erau barbati solizi, nu au incercat sa sparga usa aia, sa intre...cand s-a spart usa, nu se putea merge mai departe, din cauza temperaturilor", a adaugat Oprescu. De asemenea, edilul-sef a precizat ca, in urma controalelor facute in unitatile sanitare din Capitala, pana la sfarsitul anului urmeaza sa fie luate toate masurile pentru instalarea detectoarelor de fum.

Totodata, in cadrul aceleiasi emisiuni, Oprescu a precizat ca, in prezent, autoritatile locale din Capitala au in administrare 21 de unitati sanitare, iar in prezent, niciuna nu are datorii.

Un incendiu a izbucnit, pe 16 august, la sectia de reanimare pentru copii nascuti prematur din cadrul Maternitatii Giulesti, trei bebelusi murind pe loc, iar alti doi la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Alti sase bebelusi au supravietuit incendiului si sunt internati la "Grigore Alexandrescu", in stare stabila, dar grava, iar medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire.


SHARE

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate