Clickmed
programare rapida la medic

La Spitalul CF2 din Capitala a fost inchis pentru ancheta blocul operator al sectiei de ginecologie

Actualizat la data de: 26 Aprilie 2010
La Spitalul CF2 din Capitala a fost inchis pentru ancheta blocul operator al sectiei de ginecologie

La Spitalul CF2 din Capitala, de unde doua paciente au fost transferate in coma la Spitalul Universitar, este in desfasurare ancheta Ministerului Sanatatii pentru a stabili daca infectia care a cauzat starea femeilor a fost contractata in aceasta unitate, au declarat reprezentantii spitalului.

"Ancheta a fost declansata joi noaptea in comun de Ministerul Sanatatii si spital. Asteptam raportul anchetei pentru a vedea daca de la noi a pornit problema sau este de alta natura. Sectiile nu au fost inchise, a fost inchis doar blocul operator de la ginecologie", a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al spitalului, Cristian Codreanu.

Medicii de la Spitalul Universitar tin legatura cu Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" unde au fost trimise o serie de probe pentru stabilirea tipului de infectie care a cauzat intrarea in coma a celor doua paciente transferate marti de la CFR2, a declarat purtatorul de cuvant al spitalului.

"Cele doua paciente, in varsta de 35, respectiv 36 de ani, au fost transferate in noaptea de marti spre miercuri de la Spitalul CFR 2 la Spitalul Universitar in stare foarte grava, fiind internate de la bun inceput la sectia de Terapie Intensiva, unde se afla si acum. Colegii nostri fac tot posibilul din punct de vedere medical, cele doua paciente sunt asistate respirator, primesc medicatie complexa pentru infectie, iar prognosticul este rezervat", a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar din Capitala, Bogdan Popescu.

Ministerul Sanatatii a declansat o ancheta cu scopul de a elucida conditiile care au dus la aceasta situatie, a mai spus Bogdan Popescu.

Prim-solista Teatrului National de Opereta, Amelia Antoniu, in varsta de 36 de ani, este internata la Spitalul Universitar din Capitala in coma profunda, in urma unui infectii care ar fi fost contractata in spitalul CF 2 unde solista a suferit o interventie chirurgicala, informeaza Realitatea TV.

Complicatiile care au dus la coma au aparut in urma unei interventii chirurgicale minore, de cauterizare a unei rani pe colul uterin, iar familia solistei spune ca starea acesteia a fost cauzata de o infectie contractata in spital. La Spitalul Universitar se mai afla internata o alta pacienta in coma, care a fost initial tot la spitalul CF2.

Bogdan Popescu, purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar, unde Amelia Antoniu a fost internata in coma dupa interventia suferita la Spitalul CF2, a declarat la Realitatea TV ca pacienta este intr-o stare foarte grava, dar ca medicii spitalului unde este internata nu se pot pronunta cu privinta la modalitatea in care Amelia Antoniu a contractat infectia care i-a cauzat starea.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate