Coronavirus Update

Descopera Rigenera, tratamentul de medicina regenerativa

Publicat la data de: 14 Februarie 2019
Descopera Rigenera, tratamentul de medicina regenerativa

In Romania exista o singura companie de celule stem care le ofera parintilor recoltarea celulelor stem si procesarea lor intr-un laborator ce detine atat acreditarea JACIE, cat si AABB, laboratorul partenerului britanic, Banca de celule stem Biovault din Marea Britanie - Stem Sure.

Inainte de a recolta celule stem si a le depozita, citeste despre banca Stem Sure si vezi care este cea mai buna varianta pentru tine. Pentru a fi lider pe piata, Stem Sure a pus accent atat pe calitate, cat si pe inovatie. Stem Sure a adus in Romania serviciile uneia dintre cele mai performante banci de celule stem din Europa, BIOVAULT din Marea Britanie.

Parintilor din Romania li se ofera expertiza unei banci cu istoric impresionant de transplanturi si implicata activ in proiecte de cercetare in domeniul recoltarii, procesarii si stocarii de celule stem.

In cazul in care va fi nevoie de celulele stem ale copilului tau pentru un transplant se vor elibera probele de celule stem stocate si vor fi transportate la spitalul la care este nevoie.

Procedura va fi una simpla pentru ca deja au fost eliberate 10 probe de celule stem care au fost utilizate in transplanturi, si rapida, Stem Sure garantand o livrare in maxim 48 de ore, in cazuri de urgenta medicala.

Partenerul din Marea Britanie a trimis probe de celule stem catre centre de transplant din Singapore, Germania, Statele Unite ale Americii, Spania si Marea Britanie. Doua dintre aceste probe au fost utilizate in tratamentul a doi copii care sufer de talasemie, alte doua probe au fost utilizate in tratarea leucemiei pentru fratii copiilor de la care au fost recoltate probele, o alta proba a fost utilizata in tratarea siclemiei, o alta in tratarea neuroblastomului, iar patru probe au fost utilizate in tratamentul paraliziei cerebrale.

Pentru tratamentul paraliziei cerebrale, trei dintre probele copiilor au fost transportate la Centrul Medical al Universitatii Duke din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii.

Acreditarile si autorizatiile care sunt mentionate pe site garanteaza calitatea probei stocate,precum si faptul ca proba copilului poate fi utilizata in transplant oriunde in lume.

Ca rezultat firesc, partenerul britanic este singura banca privata din Marea Britanie ce colaboreaza cu o unitate medicala de stat: Centrul de Transplant West Peninsula Transplantation Service.

Stem Sure este singura companie din Romania care ofera atat recoltare de celule stem tinere, la momentul nasterii, cat si tratament cu celule progenitoare*, prin intermediul Rigenera.

Pentru prima data in Romania, pe data de 6 decembrie 2018 a fost lansat primul tratament cu celule progenitoare. Rigenera este un tratament de medicina regenerativa, ce reface structura si functia tesuturilor afectate.

Prin utilizarea celulelor progenitoare recoltate din tesut sanatos si apoi prin aplicarea pe zona afectata, Rigenera determina instalarea proceselor de regenerare versus cicatrizare a tesutului. Astfel, pacientul este donator si in acelasi timp receptor de micro-grefe de celule progenitoare.

Rigenera are aplicatii in chirurgie plastica si dermatologie (alopecie, arsuri, plagi, chirurgie plastica, medicina estetica, cicatrici cum ar fi cele post abdominoplastie, post cezariana si post augmentare mamara, picior diabetic) sau aplicatii ortopedice (artroza, leziuni articulare, gonartroza, coxatroza, ortopedie, chirurgie maxilo-faciala).


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter