Coronavirus Update

Testari medicale gratuite in mediul rural - caravana „Nu am facut destul” ajuta la depistarea bolilor oncologice

Actualizat la data de: 29 Septembrie 2022
Testari medicale gratuite in mediul rural - caravana „Nu am facut destul” ajuta la depistarea bolilor oncologice

In weekend-urile din perioada 24 septembrie - 20 noiembrie 2022, aproximativ 1000 de persoane din mediul rural vor beneficia de testari medicale gratuite in cadrul caravanei „Nu am facut destul”, organizata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).

Investigatiile au ca scop depistarea bolilor oncologice si includ: analize de sange si urina, ecografii mamare, consult urologic cu ecografie, teste PSA pentru prostata, dermatoscopii pentru depistarea afectiunilor pielii, evaluare pentru riscul de cancer pulmonar, masurarea tensiunii, glicemiei, greutatii, inaltimii si a riscului de a face boli cardiovasculare.

Aceste teste vor fi realizate de catre medici specialisti si rezidenti, asistente medicale, studenti la facultati de medicina si elevi la scoli postliceale sanitare.
Caravana de afla la cea de-a noua editie si anul acesta va ajunge in judetele Arges (comunele Bradulet, Corbeni si stefan cel Mare), Dambovita (Branesti), Prahova (Tesila), Giurgiu (Hotarele si Izvoarele) si Ilfov (Peris).

Calendarul editiei din 2022:
-1 & 2 octombrie - comuna Bradulet, jud. Arges
-8 & 9 octombrie - comuna Corbeni, jud. Arges
-8, 15 & 16 octombrie - comuna Branesti, jud. Dambovita
-15, 22 & 23 octombrie - comuna Tesila, jud. Prahova
-22, 29 & 30 octombrie - comuna Hotarele, jud. Giurgiu
-29 octombrie, 5 & 6 noiembrie - comuna Izvoarele, jud. Giurgiu
-5, 12 & 13 noiembrie - comuna Peris, jud. Ilfov
-12, 19 & 20 noiembrie - comuna stefan cel Mare, jud. Arges.

Elementul de noutate din acest an consta in efectuarea a cate doua vizite in fiecare sat. in primul weekend se vor recolta probele de sange si urina, iar in al doilea, odata cu venirea rezultatelor, se vor alatura si medicii pentru investigatii mai amanuntite.

Pe langa testarile medicale gratuite, caravana aduce si o importanta componenta educationala pacientilor din mediul rural. Acestia vor fi in dialog constant cu medicii si voluntarii despre importanta preventiei si investigatiilor medicale, vor avea acces la pliante si brosuri informative si vor putea vizualiza video-uri educative in salile de asteptare. De asemenea, pacientii cu suspiciuni de cancer vor fi redirectionati pentru investigatii suplimentare gratuite si sprijiniti pe tot parcursul acestui proces.

Mai multe detalii despre campanie se gasesc pe: www.invingemcancerul.ro


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate