Coronavirus Update

Societatea de Salvare Bucuresti a invatat peste 300 de bucuresteni tehnici de resuscitare de Ziua Europeana a Resuscitarii

Publicat la data de: 20 Octombrie 2014
Societatea de Salvare Bucuresti a invatat peste 300 de  bucuresteni tehnici de resuscitare de Ziua Europeana a Resuscitarii

Peste 300 de bucuresteni, cu varsta cuprinsa intre 10 si 85 de ani, care au trecut joi, 16 octombrie, prin Centrul Vechi si prin Parcul Cismigiu, au invatat tehnici de resuscitare chiar de la profesionisti, in cadrul unei actiuni organizate de catre Societatea de Salvare Bucuresti.

Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilei Europene a Resuscitarii – European Restart a Heart Day si a avut ca principal scop cresterea numarului de supravietuitori in cazul unui stop cardio-respirator.

In Romania, numarul persoanelor care stiu s faca manevre de resuscitare in caz de stop cardiac este foarte mic, acesta fiind si motivul pentru care rata de supravietuire in cazul unui stop cardiac este destul de scazuta, presedintele Societatii de Salvare Bucuresti, Cristian Grasu, declarand ca doar 3% din cei care sufera un stop cardiac in afara spitalului supravietuiesc.

Toti cei care doresc sa invete tehnicile de resuscitare si sa devina adevarati salvatori, pot sa se inscrie in programul Exista un erou in fiecare dintre voi. Programul Exista un erou in fiecare dintre voi are ca scop reducerea timpului de ajungere la urgene de grad 0 i 1 din locuri publice la mai putin de 5 minute, prin alertarea persoanelor laice instruite de Societatea de Salvare Bucuresti in tehnici de prim ajutor, atunci cand acestea se afla aproape de victima.

Desi o inima poate fi repornita si dupa 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile. Prin acest proiect, voluntarii inscrisi in program care se afla pe o distanta de maxim 1000 de m de victima sunt alertati imediat ce se inregistreaza apelul 112 si ajung in maxim 5 minute pentru a acorda primul ajutor.

Mai multe detalii despre program gasiti pe www.existaunerou.ro.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate