Clickmed
programare rapida la medic

SaFrina s-a intalnit cu publicul clujean!

Actualizat la data de: 25 Octombrie 2018
SaFrina s-a intalnit cu publicul clujean!

SaFrina – Sanatate, Frumusete, Interactivitate, Cluj-Napoca

1 februarie 2010

Compania Houston NPA a organizat pe 30 ianuarie 2010 la Hotel Olimp din CLUJ al doilea eveniment din ciclul de manifestari „Intalnirile SaFrina”, un seminar interactiv dedicat femeilor, pe teme de sanatate si frumusete. Cu ocazia celei de-a doua editii a „intalnirilor SaFrina” organizatorii au adus impreuna publicul larg, medici, farmacisti, profesionisti in frumusete, cadre universitare, reprezentanti ai asociatiilor de pacienti si ai companiilor din industria farmaceutica.

Scopul seriei de evenimente „Intalnirile SaFrina” este sa apropie femeile de specialistii din domeniu, sa faciliteze intelegerea temelor de actualitate, sa invinga temerile oamenilor in ceea ce priveste vizita la medic si adresarea de intrebari, sa promoveze informarea directa de la persoane competente.

“Intalnirile SaFrina de la Cluj au beneficiat de specificul locului: un eveniment civilizat, educat, plin de respect reciproc. Am avut onoarea sa audiem lectori de exceptie, care au tinut discursuri adaptate publicului larg si care ne-au transmis informatii de o mare valoare. Am avut un public deosebit de receptiv care ne-a oferit un feedback obiectiv si directii frumoase de dezvoltare a evenimentului si o media locala instruita si la curent cu existenta asociatiilor de pacienti, deschisa in a contribui la ridicarea nivelului de informare medicala locala” a declarat dr. Maria Szerac, CEO Houston NPA, compania care a realizat si implementat conceptul seriei de evenimente „Intalnirile SaFrina”.

Evenimentul de la Cluj a fost coordonat stiintific de catre prof. dr. farm. Marius Bojita (foto), presedintele Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca si membru de onoare al Academiei Oamenilor de stiinta din Romania. Evenimentul a fost moderat de catre farm. Rodica Aluas, din partea organizatorului Houston NPA.

Prof. dr. farm. Bojita a vorbit despre sistemul de sanatate din Romania si rolul Agentiei Nationale a Medicamentului, despre care publicul prezent a fost incantat sa afle ca isi are radacinile la Cluj. Prof. Bojita ne-a prezentat si activitatea Centrului de Cercetari privind Informarea asupra Medicamentului din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj Napoca.

Misiunea centrului consta in promovarea utilizarii rationale si eficiente a medicamentelor, in imbunatatirea calitatii asistentei medicale acordate pacientilor. Centrul este implicat in programe de monitorizare activa a reactiilor adverse la medicamente, iar pacientii pot accesa site-ul Centrului si pot semnala efecte adverse la medicamente prin simpla completare a unui formular.

Evenimentul s-a bucurat de participarea remarcabila a prof. dr. Nicolae Hancu (foto), presedinte al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie, Boli metabolice, director al Centrului Clinic de Diabet, profesor si seful Catedrei de Diabet, Nutritie, Boli Metabolice din cadrul UMF "Iuliu Hatieganu" Cluj Napoca. Prof. Hancu a prezentat tema diabetului si legatura acestuia cu obezitatea.

Printre lectorii evenimentului care au atras interesul publicului cu temele abordate s-au numarat: conf. dr. Cristina Mogosan care a prezentat tema dereglarilor hormonale, cum le depistam si in ce masura ne influenteaza acestea viata, dr. Olivia Timnea din partea Quiesser Pharma a informat publicul despre suplimentele nutritive importante pentru sanatatea si frumusetea femeii si faptul ca in 39 de judete din Romania exista deficit de iod, prof. dr. Doina Miere a oferit explicatii despre terapia medicamentoasa vs. nutritie controlata in curele de slabire, despre conceptul de greutate normala si al managementului dietetic, dr. Simona Costin reprezentanta Nycomed Pharma a expus problema arsurilor repetate de stomac si boala de reflux gastro-esofagian care acum pot fi controlate, asist. univ. dr. Adrian Catinean a oferit explicatii publicului despre hepatitele virale, ce inseamna, care sunt diferentele intre tipurile de hepatite, cum se transmit si vindeca, dr. Adrian Copcea din partea Sanofi Aventis a vorbit despre cel mai nou tratament al diabetului prin tinerea sub control a nivelului de zahar din sange sub 7, riscul de aparitie a complicatiilor grave in viitor reducandu-se astfel semnificativ, farm. Claudia Petrovici a prezentat campaniile pentru femei derulate de farmaciile Dona in vederea promovarii unui stil de viata sanatos, kinetoterapeut Adina Muntean a prezentat rolul kinetoprofilaxiei in prevenirea imbolnavirii precum si a complicatiilor si sechelelor, dr. Calin Moraru a vorbit publicului despre chirurgia estetica si diferitele interventii, dnd. farm.

Dana Primejdie ne-a avertizat despre riscurile automedicatiei si strategiile de reducere a acestora prin informare adecvata, raportarea reactiilor adverse si colaborarea medic-pacient-farmacist pentru a creste siguranta utilizarii medicamentelor fara prescriptie medicala.

Un alt subiect de interes pentru public a fost prezentat de catre prof. dr. Lorena Filip care a vorbit despre rolul specialistilor dieteticieni si nutritionisti, conceptele de nutritie (alimentatie) si dieta (alimentatie si stil de viata) si despre cea mai noua specializare a Facultatii de Farmacie Cluj Napoca, catedra de Nutritie si Dietetica, prima din Romania.

Specializarea Nutritie si Dietetica a luat nastere din nevoia din ce in ce mai stringenta resimtita in randul populatiei pentru informarea corecta si consilierea in domeniul nutritiei, din interesul crescand pentru calitatea si siguranta alimentara si nu in ultimul rand datorita serviciilor si alinierii la standardele europene si mondiale dpdv al educatiei universitare in aceste doua domenii.

Evenimentul si-a dorit de asemenea sa aduca in atentia publicului clujean si cateva dintre asociatiile de pacienti din Romania. Pe langa Societatea Romana de Cancer si Fundatia Speranta Diabeticilor, binecunoscute publicului larg din Cluj pentru actiunile minunate si pline de suflet pe care le desfasoara de multi ani, au fost alaturi de noi Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice si Asociatia Mini Debra, care se ocupa de cazurile de epidermoliza buloasa. Printre sustinatorii asociatiilor de pacienti se numara si prof. dr. Nicolae Hancu care a vorbit din partea Fundatiei Speranta Diabeticilor Turda si a anuntat Forumul National al Diabeticilor organizat de Fundatie la Turda in perioada 18-20 martie 2010.

In cadrul „intalnirilor SaFrIna” Cluj a avut loc si o mini expozitie cu vanzare de tablouri spectaculoase si relief pe panza ale tinerei artiste Codrina Floria si au fost expuse doua carti ale scriitorului si jurnalistului Iftimie Nesfantu: “Pe prispa cerului” si “Povestiri despre Dumnezeu”. La finalul celor doua sesiuni stiintifice au fost organizate doua tombole cu premii constand in produse cosmetice oferite de catre companiile Ivatherm si Farmec SA. Rasfatul cu produse de cosmetica profesionala si manichiura a fost asigurat de compania Beauty&More, nelipsind si un stand cu bijuterii expuse de H&R Company.

Datorita succesului de care s-a bucurat evenimentul la Cluj, Houston NPA a decis sa organizeze inca o editie in luna aprilie. Pana atunci, organizatorii asteapta cu interes sugestiile publicului referitoare la temele si lectorii celui de al doilea eveniment care va avea loc in Cluj.

Pentru orice detalii legate legate de evenimentele „intalnirile SaFrIna”, de campania de promovare a asociatiilor de pacienti (www.asociatiidepacienti.ro), de Forumul National al Asociatiilor de Pacienti si de Ghidul Pacientului Roman, va rugam sa ne contactati pe adresa [email protected] sau tel 021.317.09.43.

Partenerii oficiali care au sprijinit evenimentul „Intalnirile SaFrina” editia Cluj sunt: Colegiul Farmacistilor Cluj, Academia Oamenilor de stiinta din Romania, Societatea Romana de Cancer, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj, Centrul de Informare asupra Medicamentului, Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC), Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate cu HIV-SIDA (UNOPA), Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO), Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor (ANPP), Fundatia Speranta Diabeticilor Turda, Fundatia Ana Aslan International, Asociatia Mini Debra.

Parteneri media: Televiziunea NCN Cluj, Medicina Naturista

Sponsorii care au facut posibila organizarea celei de-a doua editii a "Intalnirilor SaFrina" sunt: Queisser, Worwag Pharma, Farmaciile Dona, Nycomed, Sanofi Aventis, SC HR Company SRL, SC Dorsan SRL, Beauty&More, Farmec SA si Ivatherm.

Multumiri speciale prof. dr. farm. Bojita, sponsorilor si partenerilor oficiali si celor media, dar nu in ultimul timp publicului cald si generos din Cluj pentru prezenta si sprijin!

Editia pilot a „Intalnirilor SaFrina” a avut loc anul trecut pe 6 septembrie 2009, la Constanta, in prezenta a peste 150 de femei din judetul Constanta si sub coordonarea stiintifica a prof. dr. Vlad Tica, medic ginecolog de renume si vicepresedinte al Colegiului Medicilor din Romania.

HOUSTON NPA este o companie romaneasca care are drept obiect de activitate crearea de concepte pentru campanii de promovare si serviciile de vanzari proiecte. Houston aduce oamenii care intreaba si oamenii care au raspunsurile in echipa Sanatatii. Doar pentru elite medicale si public larg interesat, promovam informatia medicala prin evenimente, media si campanii sociale. Vino sa vindecam impreuna sanatatea! Houston NPA – No Problem. Action!

Detalii contact: Simona Oprea, PR Manager Houston NPA, [email protected] , +4021.317.09.43, +40733.076.381


Medici specialisti Alergologie-Imunologie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate