Coronavirus Update

Modificare norme de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala

Publicat la data de: 19 Februarie 2020
Modificare norme de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala

Ministerul Sanatatii va modifica normele de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala, acestea nefiind actualizate din anul 2007.
Prin aceasta masura, Ministerul Sanatatii urmareste scurtarea circuitului birocratic si cresterea sigurantei utilizatorilor.

In prezent, Ministerul Sanatatii pregateste un proiect de act normativ care prevede modificarea Ordinului nr. 1136/2007 privind aprobarea Normelor de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala, cu modificarile si completarile ulterioare si care va reglementa noile conditii in care aceste cabinete vor trebui sa respecte normele de igiena si sterilizare, astfel incat sa nu dauneze starii de sanatate a persoanelor care utilizeaza serviciile lor.

Pentru ca agentii economici sa beneficieze de timpul necesar pentru pregatirea cabinetelor de infrumusetare, noile prevederi vor intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2021.

Sursa: Ministerul Sanatatii


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate