Coronavirus Update

Astazi incepe Congresul ARCE 2013 - evenimentul stiintific care promoveaza chirurgia minim invaziva

Publicat la data de: 21 Noiembrie 2013
Astazi incepe Congresul ARCE 2013 - evenimentul stiintific care promoveaza chirurgia minim invaziva

21 – 23 noiembrie, World Trade Center, Bucuresti
Sub motto-ul: “Setting up standards in minimally invasive surgery. Better results for our patients”, evenimentele ARCE 2013: Al VII-lea Congres National al Asociatiei Romane pentru Chirurgie Endoscopica si Al V-lea Simpozion National de Chirurgie Bariatrica si Metabolica, reunesc specialisti care utilizeaza in practica curenta tehnici minim invazive pentru diagnostic si tratament, cu obiectivul de a dezbate teme de actualitate si de a stabili noi standarde terapeutice in beneficiul pacientilor.

Promovare si dezvoltare a tehnicilor endoscopice videoasistate de tratament chirurgical

Rolul principal al Congresului este de a informa participantii despre cele mai noi metode de tratament endoscopic si de a gasi punti de legatura intre diferitele specialitati chirurgicale. De altfel, un punct major al Congresului ARCE il reprezinta interdisciplinaritatea, evenimentul reunind specialisti de chirurgie generala cu medici din alte specialitati: ginecologie, anestezie, radiologie, urologie, neurochirurgie, chirurgie toracica, gastroenterologie, cu scopul de a stabili, in consens, noi standarde de tratament, la nivel international.

Activitati educationale menite sa pregateasca medicii, pentru aplicarea eficienta si pe scara cat mai larga a tehnicilor moderne

In cadrul lucrarilor Congresului ARCE 2013, pe durata a 3 zile, sunt organizate 16 sesiuni stiintifice, 3 simpozioane si 4 cursuri de instruire in tehnici endoscopice. Tematica abordata in cadrul acestui eveniment cuprinde dezbateri in jurul solutiilor de diagnostic si tratament minim invaziv pentru patologia chirurgicala a tubului digestiv, a herniilor, din sfera uro-genitala, toracica, precum si a suferintelor determinate de obezitate si bolile metabolice.

De asemenea, sunt prevazute discutii ample in legatura cu solutionarea cazurilor complexe, care necesita atat un abord multidisciplinar, cat si tehnologii avansate cum ar fi chirurgia robotica, chirurgia prin orificiile naturale (NOTES) sau tratamente neinvazive folosind ultrasunete de inalta frecventa (FUSIMO).

A.R.C.E. a dovedit in ultimii 10 ani o implicare dinamica in promovarea si dezvoltarea tehnicilor minimal invazive in Romania. Dincolo de impactul educational (6 congrese nationale, 14 simpozioane, instruirea a peste 100 de chirurgi in cursuri intensive), A.R.C.E. a reusit sa convinga Ministerul Sanatatii sa investeasca in chirurgia endoscopica, cu scopul de a oferi pacientilor solutii terapeutice moderne si performante.

Astfel, in 2008, Ministerul Sanatatii a achizitionat 60 de seturi noi de chirurgie laparoscopica, repartizate in majoritatea spitalelor de referinta din Romania. Roadele acestei implicari si investitii se observa in cresterea cu 50% a ratei de utilizare a chirurgiei laparoscopice in Romania (de la 20% de 30%). O realizare extrem de importanta a A.R.C.E. este acceptarea Romaniei, de catre European Association of Endoscopic Surgery (EAES), drept gazda Congresului din 2015, onoare care certifica locul A.R.C.E. intre societatile profesionale de profil din Europa.

Pentru informatii suplimentare referitoare la Congresul ARCE 2013, va rugam sa ne contactati la [email protected], iar pentru realizarea acreditarii de presa, va invitam sa completati formularul disponibil la sectiunea “Birou Presa” a paginii de internet oficiale: www.arcecongres.ro


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate