Coronavirus Update

Ai varice? Atunci scleroterapia ar putea fi solutia pentru tine!

Actualizat la data de: 12 Martie 2018
Ai varice? Atunci scleroterapia ar putea fi solutia pentru tine!

Varicele – o afectiune ce creeaza disconfort si probleme.

Cand discutam despre varice, trebuie sa tinem cont de faptul ca reprezinta un subiect extrem de popular, din cauza prezentei lor in cadrul populatiei intr-un procentaj semnificativ.

Conform celor mai recente studii, aproximativ 30% dintre adulti prezinta vene varicoase, cunoscute popular sub numele de varice.

Principalii factori responsabili de aparitia venelor varicoase tind in general sa fie legati de istoricul familial, varsta inaintata, cresterea in greutate, sarcina sau sedentarismul.

De remarcat sunt simptomele neplacute ale varicelor. Dincolo de aspectul inestetic, acestea produc dureri, carcei, umflarea frecventa a picioarelor si o oboseala accentuata.

In randul populatiei, varicele sunt asociate cu un aspect neplacut, ele fiind catalogate in general drept o problema de estetica.
Insa daca acestea sunt lasate netratate, ele pot conduce catre oricare dintre simptomele enumerate mai sus, afectand stilul de viata al pacientului.

In acest sens, medicii le recomanda tuturor celor care experimenteaza simptomele venelor varicoase un consult medical detaliat.

Medicul flebolog este cel mai in masura sa ofere un diagnostic corect, sa stabileasca optiunile cele mai potrivite de tratament pentru varice si sa evalueze riscurile pe care fiecare metoda de tratament o poate avea.

O examinare corespunzatoare ii va da medicului flebolog posibilitatea de a ii oferi pacientului un tratament eficace in functie de marimea, simptomele si localizarea venei varicoase.

Mit - Recuperarea dupa tratamentul varicelor este dificila

De-a lungul timpului, medicina a evoluat constant, cunoscand progrese notabile.

Un mit popular sustine ca recuperarea in urma unui tratament pentru varice este dificila, dar aceasta afirmatie este complet falsa. „Cele mai noi tratamente au perioade mai rapide de recuperare”, sustine doamna doctor Ghita Laura - Medic Specialist in Chirurgie Generala, Proctologie, Flebologie din cadrul clinicii Fortius Medical.

Scleroterapia – un tratament modern minim invaziv

Un astfel de tratament rapid si deosebit de eficace este scleroterapia.

Aceasta procedura medicala este considerata sigura si eficienta. Scleroterapia implica utilizarea unei substante sclerozante pentru blocarea unei vene mai mari. Substanta care se injecteaza in vasele de sange determina inchiderea venei si conduce spre disparitia simptomelor neplacute.

Ulterior, aceste vene sunt asimilate de catre organism, acesta dezvoltand in paralel un nou sistem de vene care sa preia fluxul de sange.

Avantajele scleroterapiei

Un prim avantaj al scleroterapiei este reprezentat de timpul scurt pe care aceasta procedura medicala il presupune. In general, scleroterapia este realizata intr-un interval de 20 - 30 de minute. Un alt avantaj deosebit este constituit de faptul ca pacientul isi poate relua stilul de viata obisnuit imediat dupa procedura.

Mersul si miscarea picioarelor sunt recomandate in mod deosebit dupa aceasta interventie pentru a ajuta substanta sclerozanta sa se distribuie uniform de-a lungul venei sclerozate.

Scleroterapia are rezultate deosebit de bune in cazul varicelor. In cazul venelor varicoase mici (venectazii), scleroterapia actioneaza cu succes. In cazul venelor varicoase mai mari, rezultatele pot fi observate in aproximativ 2-3 saptamani de la injectare.

Cu toate acestea, in unele cazuri pot fi necesare mai multe astfel de interventii pentru a se ajunge la rezultatele dorite. Statistic vorbind, aproximativ 70% din pacienti isi rezolva problema varicoasa dintr-o singura injectare, 20% din 2 injectari si doar 10% din pacienti au nevoie de 3 sau mai multe injectari.

Un alt avantaj al acestei proceduri medicale este data de faptul ca venele varicoase tratate nu reapar in general. Insa pot aparea noi vene cu probleme. Este recomandat ca pacientul sa astepte aproximativ 4 saptamani inainte de a apela la o noua sedinta de scleroterapie.

Fortius Medical – o echipa profesionista de medici specialisti dedicatiMedicii reprezinta cartea de vizita a clinicii Fortius Medical, intrucat experienta lor bogata atat la nivel national cat si la nivel international ii vor pune pacientului la dispozitie cele mai bune sfaturi si tratamente.

Puteti beneficia de consultatii detaliate de calitate, medicii nostri avand grija sa caute cele mai potrivite tratamente pentru afectiunile dumneavoastra.

Clinica Fortius Medical din Bucuresti ofera tratamente minim invazive pentru urmatoarele afectiuni din domeniul flebologiei:
Varice,
Venectazii.

La clinica Fortius Medical puteti beneficia de mai multe tipuri de tratamente minim invazive pentru varice, printre care se numara:
Scleroterapia, tehnica medicala descrisa mai sus,
Compresia picioarelor cu ciorapi cu gradient special de presiune.

Medicii de la clinica Fortius Medical sunt preocupati in permanenta de evolutia pacientilor lor si acorda o atentie deosebita tuturor tehnicilor moderne care apar, informandu-se constant si oferind la randul lor sfaturi personalizate.

Medicii care intregesc echipa existenta sunt:
Dr. Smarandache Romeo – Medic Specialist in Chirurgie Generala, Flebologie, Proctologie si Chirurgie endocrina,
Dr. Ghita Laura – Medic Specialist Chirurgie Generala, Flebologie si Proctologie.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter