Zaharul ca drog
Stire medicala

Specialistii americani au constatat ca zaharul actioneaza asupra creierului ca un drog, iar lipsa lui provoaca adevarate angoase care solicita o compensatie.
Profesorul Bart Hoebel impreuna cu o echipa de la departamentul de psihologie din cadrul Institutului de Neuro-stiinta din Princeton au studiat semnele de dependensa ale zaharului asupra soarecilor. Obiectivul: intelegerea mecanismelor creierului care controleaza apetitul si cresterea in greutate. Cercetatorii au administrat soarecilor apa, apa indulcita si alcool timp de mai multe saptamani.
Echipa a constatat ca soarecii sunt foarte atrasi de apa indulcita pe care o pot consuma in cantitati foarte mari. Daca li se opreste administrarea de apa indulcita, animalele incep sa consume alcool, mult mai mult decat in mod normal. „Ca sa compenseze lipsa zaharului”, sustine studiul.
De fapt, consumul puternic de zahar antreneaza modificari neurochimice la nivelul creierului rozatoarelor, implicand tulburari de comportament. Aceste modificari sunt similare celor care sunt produse de consumul regulat si abuziv de substante precum cocaina, morfina sau nicotina, se mai arata in studiu.
Sursa www.fitclub.ro
Articole recomandate
-
Sfaturi pentru o toamna sanatoasa: imunitate, alimentatie, dieta
-
Strategii simple de a combate poftele alimentare
-
Afectiuni cutanate in diabetul zaharat
-
Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat
-
Frica ingrasa, lasitatea slabeste...
-
Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica
-
Consumul de alcool si diabetul zaharat
-
Masurarea carbohidratilor la persoanele cu diabet zaharat insulino-dependent ...
-
Masurarea carbohidratilor la persoanele cu diabet zaharat non-insulino-depen ...
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Citeste si
Arhiva-
Diabet zaharat - informatii generale
Generalitati Diabetul este o boala cronica caracterizata prin secretia si eliberarea insuficienta a insulinei de catre pancreas sau utilizarea insuficienta a insulinei de catre tesuturi. In diabetul zaharat tip I sau insulino-dependent, pancreasul nu mai secreta...citeste mai mult