Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

SPITALUL OXXYGENE

SPITALUL OXXYGENE
SPITALUL OXXYGENE este mai mult decat un spital! Este un concept de viata, de prietenie si de sanatate! Pentru o calitate a vietii mai buna in contextul unei stari de sanatate mai stabila!Depinde de tine acum cum vei trai mai tarziu!

Vârsta biologică vs. Vârsta cronologică

DR. Stanescu Adrian

A
A
Vârsta biologică vs. Vârsta cronologică

Vârsta biologică vs. Vârsta cronologică



Cu toții știm că vârsta cronologică reprezintă vârsta noastră din buletin, din actul de identitate. Că reprezintă numărul de ani care au trecut de la naștere până la momentul actual. Dar ce este vărsta biologică și mai ales care este importanța cunoașterii ei?



Involuntar, când mergem pe stradă (sau mai exact când mergeam pe stradă ????) și intâlnim oameni ne intrebăm ce vârstă au. Aproximarea nu ține de vârsta cronologică ci de “ceea ce vedem” sau ceea ce credem mai exact despre acea persoană. Uneori aproximarea se poate face in minus (când persoana respectivă este in formă) sau in plus (de obicei când stilul de viață nu a fost unul sănătos). Această aproximare se apropie mai mult de vârsta biologică de cea cronologică... Așadar, vârsta biologică este vărsta reală a organismului nostru fiind legată de starea de sănătate sau de boală a țesuturilor, a organelor și mai departe, a celulelor ce ne compun.



In ultimele decenii, au fost definite, rând pe rând, vârsta psihologică, vârsta metabolică sau nutrițională sau mai nou vârsta vaselor de sânge, care vom vedea, se corelează in cea mai mare măsură cu vârsta biologică.



Vârsta psihologică poate fi definită cel mai simplu ca și vârsta pe care o simțim. Ea se referă la starea noastră emoțională, volițională dar și de cea spirituală. Ne influențează viața de zi cu zi, iar pe termen lung și starea de sănătate sau dimpotrivă, de boală.



Vârsta nutrițională sau metabolică este calculată de către aparate speciale și ia in calcul compoziția organismului (cantitatea de apă, de grăsime și masă musculară). De asemenea, ca și vârsta psihologică, se corelează intr-o anumită măsură cu vârsta biologică a individului.



Dar ceea care se corelează in cea mai mare măsură cu vârsta biologică, așa cum spuneam mai devreme, este vârsta vaselor de sânge  care ia in calcul rezistența/elasticitatea vaselor ( atât a vaselor mai mari, cum ar fi aorta dar și a vaselor mici – arteriole, capilare), greutatea și inălțimea individului, valoarea colesterolului total din sânge, precum și vârsta cronologică. Toate aceste date sunt introduse in softul unui aparat, numit Arteriograf Tensiomed și in urma unor măsurători (neinvazive) ale tensiunii centrale ce durează câteva minute ne afișează un grafic care determină vârsta reală a vaselor de sânge.



Ultimele cercetări arată că vârsta noastră biologică este influențată intr-o măsură mult mai mare de factorii externi din viața noastră decât de moștenirea genetică de la părinți.



Studiul vârstei biologice se face in cadrul clinicii antiaging evaluand urmatorii parametrii fiziologici si fiziopatologici:




  • Inflamația

  • Nivelul de oxidare/antioxidare la nivel celular (capacitatea antioxidantă/radicali liberi)

  • Afectarea vaselor de sânge

  • Prezența silențioasă a unor boli cum ar fi: -boala cardiacă ischemică nedureroasă



          - predispoziția la diabet și prediabetul



          - supraponderalitatea



          - deficitul cognitiv ușor



          - ateroscleroza sistemică/carotidiană



          - screening prevenție cancer



In urma acestor evaluări complexe se stabilește vârsta biologică a persoanei respective ceea ce determină setul de terapii regenerative necesare pentru incetinirea sau chiar reversarea proceselor degenerative apărute.



In următoarele articole de pe blog vom detalia fiecare dintre aceste evaluări premergătoare stabilirii vârstei biologice.



Pentru mai multe amănunte puteți urmări și interviul domnului doctor Adrian Stănescu pe această temă de la Ziarul de Sănătate:



https://www.youtube.com/watch?v=1ck7d_VwNig



 



Toate articoleleConsultație antiagingInvestigații antiagingTerapii regenerativeTerapii regenerative neuronaleTerapii regenerative sistemiceTerapii regenerative hepaticeTerapii regenerative articulareTerapii regenerative prin miscareAutohemoterapia majoră cu ozonAcidul alfa-lipoicCerebrolysinGerovitalDetox - ColonohidroterapiaGlutationulVitaminoterapieRegenerare articulară prin infiltrații cu factori de creștereStimulare magnetică transcraniană



 


SPITALUL OXXYGENE

ILFOV

Otopeni

Adresa: STR PETRE ISPIRESCU NR 6

Tel: 0745230132

E-mail:

Web: https://www.oxxygene.ro

L
7:00-20:00
V
7:00-20:00
M
7:00-20:00
S
7:00-20:00
M
7:00-20:00
D
7:00-20:00
J
7:00-20:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!