Firme medicale

SC Novaintermed SRL

SC Novaintermed SRL

Novaintermed - solutia completa pentru detectia si genotiparea HPV

Novaintermed

A
A
Novaintermed  - solutia completa  pentru  detectia  si  genotiparea HPV

Ca frecventa, cancerul de col uterin reprezinta a doua forma de cancere ce afecteaza femeile. In prezent exista o serie de masuri de preventie si interventie de la vaccinare la screening, masuri ce pot preintampina infectarea cu virus HPV si ajuta la detectarea diverselor leziuni inainte de transformarea maligna.

Metoda cea mai des utilizata este citologia cervicala Babes Papanicolau, dar in ultimii ani s-a dezvoltat o alta metoda de screening- determinarea ADN HPV

Infectia cu HPV, cea mai frecventa infectie virala a tractului genital este responsabila e 99% din cancerele cervicale. Aproximativ 40 de tulpini HPV pot infecta tractul genital feminin si masculin.Genotipuri cu risc oncogen crescut sunt 16, 18 , altele sunt cu risc scazut 6, 11 responsabile de o mare parte din leziunile intraepiteliale de grad scazut si de peste 90 % din condiloamele genitale.

Tehnica si sanatatea

Testul Papanicolau trebuie facut o data pe an dupa debutul vietii sexuale! Aceasta pentru a depista in stadiu incipient o eventuala afectiune grava. Tehnicile actuale permit o precizie mai mare in evaluarea sanatatii colului uterin.

Novaintermed ofera posibilitatea de dotare completa a centrelor de recoltare dar si a laboratoarelor din unitatile coordonatoare ale programului de screening in cancerul de col uterin cu echipamente si dispozitive medicale.

Strategia de screening în cazul cancerul de col uterin, adoptată în conformitate cu standardele europene, vizează testarea continuă, la un interval de 3 ani, a populaţiei feminine eligibile, prin intermediul frotiului cito-vaginal Babeş-Papanicolaou si / sau a testelor HPV.

Metodologia programului de screening al cancerului cervical prevede dotarea cu sisteme performante de citologie conventionala monostrat cu recoltare –fixare in mediul lichid , cu capacitatea de a efectua citirea a minimum 15.000 lame anual , pe care sa fie disponibil un control intern si cu sistem informational computerizat de inregistrare, pastrare si raportare a datelor.

Sistemul TriPATH de citologie in mediu lichid (SURE PATH, PREPSTAIN, FOCAL POINT Slide Profiler) produs de firma BD standardizeaza si automatizeaza procesul de screening citologic , permitand procesarea a peste 80 000 de lame anual .Avantajele utilizarii testului PAP –citologie lichida BD Sure Path fata de metoda clasica:

• O singura recoltare pentru detectii multiple:PAP, HPV, testare boli cu transmitere sexuala

• Asigura remanenta a 100% din celulele in recoltare (varful periutei cu care se recolteaza ramane in flacon.

• Reducerea semnificativa a numarului de rezultate fals-negative

• Stabilitatea probei recoltate: 4 saptamani la temperature camerei, 6 luni la 2-8 °C

• Permite separarea celulelor de sange, mucus si alte resturi celulare/ Reduce semnificativ nr. Globuleloralbe permitand o mai buna vizualizare a celulelor epiteliale.

• Foloseste colorant proaspat pentru fiecare lama

• Sensibilitate crescuta in detectia: ASC-US (89,5%); LSIL (95,7%); HSIL (98,1%)


Detectia tulpinilor Oncogene de HPV

Testul include 4 procese majore:

-pregatirea probei;

- amplificarea ADN tinta cu ajutorul unor primeri complementari specifici HPV;

- hibridizarea produsilor de amplificare la sonde oligonucleotidice specifice tintei;

- detectia acestora printr-o metoda colorimetrica.

Etapa de pregatire a probei consta in extractia ADN HPV din celule cervicale recoltate in mediu lichid, printr-o tehnica manuala. Amplificarea se realizeaza intr-un termocycler, iar detectia pe un hibridizor automat.


Novaintermed vine in sprijinul laboratoarelor de biologie moleculara, oferind atat echipamente automate , cat sit truse de diagnostic molecular, destinate detectiei si genotiparii HPV.

Sistemul SEEPLEX (HPV4A ACE Screening ) de genotipare a subtipurilor HPV oncogene 16 si 18 ( genotipare ) si de screening al tulpinilor HPV cu risc oncogenic crescut produs de firma Seegene asigura un diagnostic precis , rapid si fezabil intr-un singur test .

Impoftanta genotipirii HPV:

- Tulpinile HPV 16 si HPV 18 sunt responsabile de 70% din cancerul cervical si numai 30% sunt atribuite celorlalte 13 genotipuri de HPV carcinogenic.

- Tulpinili HPV 6 si 11 sunt cel mai frecvent asociate cu leziunile benigne,cum sunt negii genitali si schimbarile precanceroase moderate ale ceruixului.

Sistemul Seeplex, de detectie multipla, permite decelarea simultana a mai multor patogeni, ceea ce duce, in final, la o scadere substantiala a costurilor comparativ cu cele rezultate prin testarea fiecarui patogen in parte.

Metoda de lucru consta in multiplex PCR, metoda ce se bazeaza pe tehnologia DPO (Dual Priming Oligonucleotide), patent al companiei Seegene. Pentru detectia HPV ,ADN izolat din celule endocervicale este amplificat printr-o reactie PCR multiplex , folosind un set de primer i DPO specifici pentru tipurile HPVcu risc oncogenic crescut- 16,18 si respectiv pentru tipurile HPV cu risc oncogenic scazut- 6,11 .Ampliconii obtinuti sunt analizati prin electroforeza automata in chip (Multina).Spre deosebire de reactiile PCR multiplex in care sunt folositi primeri conventionali, primerii DPO,ce constau in doua regiuni separate de atasare a primerilor legate printr-un lant de poliadenozina, previn atasarea si extensia nespecifica, evitandu-se rezultatele fals pozitive.

Timpul de lucru este de 6 ore, mult mai scazut fata de cel al procedurilor conventionale (minim 48 ore pentru culturi), ceea ce duce la initierea mult mai rapida a unui tratament adecvat .

Sistemul Seeplex permite automatizarea extractiei de acizi nucleici, precum si a detectiei/analizarii rezultatelor, acest lucru nefiind insa restrictiv, putandu-se folosi si varianta clasica de extractie manuala, de detectie in gel de agaroza si de documentare a gelului. La solicitarea dumneavoastra, Novaintermed va poate oferi sistemul semiautomat de extractie Fuji Quick Gene 810, Thermocycler Bioneer si sistemul automat de electroforeza automata in chip –Multina sau manuala, in gel de agaroza-Agaro Power Systm.


SC Novaintermed SRL

ILFOV

Adresa: Str. Drumul Potcoavei, nr. 5A, cod: 077190

Tel: 0314011090

E-mail:

Web: www.novaintermed.ro

L
8:00-16:30
V
8:00-16:30
M
8:00-16:30
S
0:00-0:00
M
8:00-16:30
D
0:00-0:00
J
8:00-16:30
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!