Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Centrul Medical Profilaxia

Centrul Medical Profilaxia
Medicina preventiva mereu aproape de tine

Ecografie, ecografie doppler

A
A

Ecografia abdominala: permite evidentierea afectiunilor hepatice localizate (tumori benigne sau maligne) sau difuze (steatoza, ciroza); a litiazei sau a inflamatiei colecistului; a unor afectiuni ale pancreasului (pancreatita, tumori); a adenopatiilor sau leziunile splenice; a litiazei renale, a malformatiilor sau a tumorilor benigne sau maligne renale; prezenta de lichid in cavitatea abdominala.



Ecografie pelvina: permite explorarea vezicii urinare, uterului, ovarelor, prostatei, veziculelor seminale.



Ecografie tiroidei: exploreaza dimensiunile, forma, conturul, densitatea, structura si vascularizatia glandei tiroide, a stucturilor invecinate precum regiunea laterocervicala si a ganglionilor limfatici cervicali; este utilizata pentru diagnosticul nodulilor tiroidieni benigni sau maligni, tiroiditelor etc.



Ecografie mamara: utilizata pentru depistarea formatiunilor benigne sau maligne ale sanului, modificarilor depistate la gravide sau in perioada de alaptare (mastite); utila si in ghidarea manoperelor interventionale la nivelul sanului; este examinarea de prima intentie pentru femeile sub 30 de ani si complementara examenului mamografic la femeile peste 40 de ani.



Ecografie de parti moi: permite evaluarea tesutului muscular si subcutanat pentru depistarea unor leziuni benigne (ex. lipom) sau maligne, rupturi musculare, celulite etc.



Ecografie musculo-scheletala: utilizata pentru examinarea ligamentelor, tendoanelor, muschilor, lichidul articular sau cel bursitic, capsula si sinoviala articulara, cartilajele si meniscurile.



Ecografie scrotala (testiculara): utilizata pentru diagnosticul formatiunilor benigne sau maligne, torsiune de testicul, inflamatii (orhite, epididimite), varicocel etc.



Ecocardiografia Doppler: permite evidentierea cavitatilor inimii, a orificiilor marilor vase, a peretilor ventriculari sau atriali, a pericardului (foita ce inveleste la exterior inima). Ca si ecografia doppler vasculara, ecocardiografia da si ea relatii asupra aspectului functional al inimii graduand stenozele sau insuficientele valvulare, evidentiand defectele septale congenitale sau alte malformatii ale inimii sau marilor vase.




  • Ecografia Doppler este indicata, in mod special, pentru explorarea sistemului vascular, arterial si venos, atat periferic (membre superioare, membre inferioare), cat si cervico-cerebral (carotide, vertebrale). Prin ecografia Doppler se pot diagnostica:



– Leziunile de perete vascular, cum ar fi depunerile de colesterol, ateromatoza, disectiile de perete vascular, care pot aparea atat post-traumatic, cat si spontan (la pacienti cu factori de risc).



– Cauzele unui accident vascular cerebral, adica stenozele carotidiene, vertebrale, ocluziile de artere cervico-cerebrale, trombozele arteriale, trombozele venoase. In principiu, o ecografia Doppler dureaza intre o jumatate de ora si o ora. Nu este necesara o pregatire speciala a pacientului inainte de investigatie. Nu exista contraindicatii, fiind o investigatie neinvaziva, neiradianta, care se efectueaza cu ultrasunete. Aceasta se poate face indiferent de starea sau de varsta pacientului.



 


Centrul Medical Profilaxia

TIMIS

Timisoara

Adresa: Str. Drubeta nr.97

Tel: 0727165206

E-mail:

Web: www.profilaxia.ro

L
8:00-18:30
V
8:00-18:00
M
8:00-18:30
S
10:00-13:00
M
8:00-18:30
D
Inchis
J
8:00-18:30
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!