Clinica medicala

Cabinet Psihologic Psiholog Jeles Simona

Cabinet Psihologic Psiholog Jeles Simona
5
din 6 voturi
Fa-ti o programare

Privarea de somn si consecintele pe care le are asupra sanatatii noastre

A
A
Privarea de somn si consecintele pe care le are asupra sanatatii noastre

Privarea de somn este o problema serioasa a lumii moderne. Muncim pana tarziu, petrecem poate prea mult, tehnologia ne tine treji pana tarziu in noapte. Din astfel de cauze am ajuns ca media orelor dormite pe noapte sa fie undeva in jur de 5 desi un adult ar trebui sa doarma cel putin 7 asa incat sa poata functiona la capacitate maxima in cursul zilei. Mai intai simtim oboseala si disconfort, apoi indesam cafea si energizante gandindu-ne ca asa vom depasi situatia. De fapt, acestea ne vor obosi si mai tare. Treptat ajungem sa suferim de tot felul de tulburari iar daca nu punem punct cauzelor, ajungem in mod sigur la boli cu care ne vom lupta (poate) tot restul vietii. Pe termen scurtDaca se intampla ca privarea de somn sa aiba loc pe durate scurte de timp atunci consecintele vor viza scaderea performantele intelectuale. Viteza noastra de raspuns va ajunge pana acolo incat riscam sa adormim la volan. Gandim mai putin, memoria de scurta durata este afectata, scade calitatea relatiilor si creste riscul de accidentari in trafic sau la locul de munca. Pe termen lung  Situatia se inrautateste daca nu ne ocupam de tulburarile si starile de disconfort pe care le avem - ele devin boli: de natura cardiovasculara - hipertensiune, atac vascular, atac de cord, insuficienta cardiaca), de natura alimentara (obezitate, tulburari alimentatie), sarcini care nu evolueaza normal, boli psihiatrice (depresie, axietate, probleme de comportament, atentie). Implicit creste riscul de deces inainte de vreme.   Ce ar trebui sa facem ca sa preintampinam problemele?

  • Sa dormim odihnitor 7-8 ore de somn pe noapte
  • Sa ne gestionam alimentatia zilnica si treburile cotidiene
  • Sa invatam sa spunem NU atunci cand este necesar
  • Sa ne deconectam efectiv de la dispozitivele tehnologice
  • Sa ne schimbam serviciul, daca este necesar
  • Sa avem mereu timp pentru familia si prietenii nostri

Daca ti se pare ca e prea mult ca sa te descurci singur(a) atunci nu te panica. Cere ajutorul unui terapeut si alegeti impreuna cea mai eficienta metoda de recuperare. 


Cabinet Psihologic Psiholog Jeles Simona

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: str. Popa Nan nr. 30

Tel: 0721797981

E-mail:

Web: http://www.terapiastrategica.ro

L
10:00-20:00
V
10:00-20:00
M
10:00-20:00
S
Inchis
M
10:00-20:00
D
Inchis
J
10:00-20:00
Prin trimiterea mesajului intelegeti si acceptati ca cererea si datele dumneavoastra vor fi trimise catre un reprezentant al clinicii.
Fa-ti o programare