Clinica medicala

Cabinet Psihologic Psiholog Jeles Simona

Cabinet Psihologic Psiholog Jeles Simona
5
din 6 voturi
Fa-ti o programare

Depresia reactiva, o capcana in care cadem in fiecare zi

A
A
Depresia reactiva,  o capcana in care cadem in fiecare zi

Depresia reactiva este o forma de raspuns la stimulii pe care ii avem zilnic. Daca ne traim vietile in suprasolicitare, anxietate, nervozitate si oboseala e doar o problema de timp si rezistenta personala pana cand se instaleaza depresia reactiva. La inceput ne confruntam cu forme usoare si insidioase. Daca nu realizam ce se intampla cu noi incepem sa suferim de forme mai agresive. Aceasta forma de depresie ne afecteaza capacitatea de a rezista la frustrari. Nu e nimeni care sa nu fie macar partial sensibil la aceasta forma de depresie, pentru ca toti traim in aceeasi lume si ne lovim de aceleasi probleme. Te pandeste din umbra.

 Cum recunoastem depresia reactivaFiecare persoana are un bagaj emotional, are anumite sensibilitati, asteptari si se raporteaza specific la lucrurile care i se intampla. Un reactiv este irascibil, nervos, intolerant chiar si atunci cand nemultumirile sunt marunte. Problemele se tot aduna iar reactivul nu gaseste rezolvare sau nu poate indeparta cauza problemelor sale. In mod ciudat depresia reactiva debuteaza cu dureri fizice care nu cedeaza la nicio medicatie, pentru ca frustrarea se somatizeaza. E posibil sa se simta frustrat, gol din punct de vedere sentimental, sa nu se aprecieze suficient, sa aiba dificultati de concentrare sau se izoleze de societate. Dorm prost, mananca dezorganizat si incepe sa aiba dificultati in cuplu.

 Riscuri, predispozitii, tratamentChiar daca fiecare persoana poate suferi de depresie reactiva exista persoane mai predispuse la aceasta afectiune. Persoanele cu sensibilitati emotionale de genul anxietate, tulburari de personalitate, boli cronice ajung mai repede la depresie reactiva. Problema reala este ca ele nu merg la specialist pentru tratament adecvat. Poate dura cateva luni tratamentul de recuperare daca pacientul isi doreste vindecare, daca terapia aleasa este una adecvata si daca terapeutul poate lucra eficient cu pacientul. O depresie netratata poate reveni in viata pacientului intr-o forma agravata. Insa, in tot acest tablou cenusiu, exista si o veste buna: te poti recupera din depresie asa incat sa duci viata pe care ti-ai dorit-o. O forma rapida de recuperare este prin terapie strategica. Merita sa incerci sa-ti faci o programare la un astfel de cabinet.  

 


Cabinet Psihologic Psiholog Jeles Simona

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: str. Popa Nan nr. 30

Tel: 0721797981

E-mail:

Web: http://www.terapiastrategica.ro

L
10:00-20:00
V
10:00-20:00
M
10:00-20:00
S
Inchis
M
10:00-20:00
D
Inchis
J
10:00-20:00
Prin trimiterea mesajului intelegeti si acceptati ca cererea si datele dumneavoastra vor fi trimise catre un reprezentant al clinicii.
Fa-ti o programare