Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Adina Demian - Cabinet Individual de Psihologie

Adina Demian - Cabinet Individual de Psihologie
Alege sa iti traiesti viata in armonie si echilibru interior !

Tulburările Psihice se pot Vindeca!

Psihoterapeut Adina Demian

A
A

Ce sunt Tulburările Psihice?


În lume, există peste 400 de milioane de oameni, care suferă de o tulburare psihică.Cu toate că numărul acesora este un număr impresionant, mulţi dintre noi, nu cunoaştem faptul că, exact ca orice altă tulburare a organismului uman si majoritatea tulburărilor psihice se pot ameliora sau chiar vindeca, dacă urmezi tratamentul adecvat.


Pentru a putea avea o cât mai limpede imagine asupra tabloului tulburărilor psihice, vă invit să parcurgem împreună definiţia acestora: „ Tulburarea psihică este descrisă (DSM-IV) ca fiind un pattern sau sindrom psihologic sau comportamental semnificativ clinic, care apare la o persoană şi care este asociat cu stare critică prezentă (de ex.,un simptom supărător) sau incapacitate (adică, deteriorare într-unul sau mai multe domenii de funcţionare) sau cu un risc crescut de a suferi moartea, durerea, infirmitatea sau o pierdere importantă a libertăţii. Indiferent de cauza care l-a generat, acest pattern sau sindrom este în mod uzual considerat o manifestarea a unei disfuncţii biologice, psihologice sau comportamentale a persoanei respective.”


Care sunt Tulburările Psihice des întâlnite?


Tulburările psihice cele mai des întâlnite sunt clasificate pe mai multe categorii, pe care le găsiţi enumerate mai jos. Este important să subliniem faptul că aceste clasificări ale tulburărilor psihice, NU clasifică indivizii, ci clasifică tulburările pe care indivizii le au.


În clasificarea Tulburărilor afective, se enumeră:


- Tulburarea Depresivă Majora.

- Tulburarea Distimică.

- Episoade afective (episoade maniacale, hipomaniacale, mixte şi episoade depresive majore) şi

- Tulburări Bipolare care se caracterizează prin unul sau mai multe episoade maniacale /hipomaniacale acompaniate de regulă cu episoade depresive majore.

Tulburările anxioase :


- Tulburarea anxioasă generalizată.

- Atacul de panică pentru detalii

- Atacul de panică cu agorafobie.

- Fobia specifică şi Fobia Socială

- Tulburarea obsesivo- compulsivă

- Stresul posttraumatic şi Stresul Acut


Tulburările de comportament alimentar:


- Bulimia nervoasă se caracterizează prin episoadele de supraalimentaţie necontrolată, urmate de eforturi compensatorii în vederea reducerii surplusului ponderal, prin provocarea vărsăturilor, abuzul de laxative si/sau diuretice, privare de hrană sau exerciţii fizice excesive.

- Anorexia nervoasă se caracterizează prin refuzul de a menţine o greutate minimă normală, deseori cu consecinte fiziologice severe. Persoanele care suferă de anorexie nervoasă au o imagine deformată asupra corpului lor, precum si o frică intensă de luare in greutate, în ciuda faptului că prezintă o insuficienţă ponderală severă.


Tulburările de somn


Tulburările de personalitate:


- Tulburarea de personalitate borderline

- Tulburarea de personalitate paranoidă: se caracterizează printr-un pattern de neîncredere şi suspiciune, intenţiile altora fiind interpretate de către individul cu această tulburare, ca fiind răuvoitoare.

- Tulburarea de personalitate schizoidă: se caracterizează printr-un pattern de detaşare faţă de relaţiile sociale şi o gamă restrânsă de expresie emoţională.

- Tulburarea de personalitate schizotipală: se caracterizează printr-un pattern de disconfort acut resimţit în relaţiile intime, de distorsiuni ale gândirii şi asupra percepţiei evenimentelor exterioare, cu excentricităţi ale comportamentului.

- Tulburarea de personalitate antisocială: se caracterizează printr-un pattern de desconsiderare şi de violare a drepturilor altora a individului.

- Tulburarea de personalitate histrionică: se caracterizează printr-un pattern de a fi în centrul atenţiei celorlalţi şi de a căuta atenţia lor; emoţionalitate excesivă.

- Tulburarea de personalitate narcisică: se caracterizează printr-un pattern de grandoare, necesitate de admiraţie şi lipsa de empatie.

- Tulburarea de personalitate evitantă: se caracterizează printr-un pattern de inhibiţie socială, de sentimente de inadecvare şi de hipersensibilitate la evaluarea negativă a celorlalţi şi nu numai.

- Tulburarea de personalitate dependentă: se caracterizează printr-un pattern de comportament submisiv şi de ascultare în legătură cu necesitatea excesivă de a fi protejat de cineva.

- Tulburarea de personalitate obsesivo – compulsivă se caracterizează printr-un pattern de preocupare de ordine, perfecţionism şi control.


Cele mai frecvente tulburări psihice sunt tulburările afective (depresia cu formele ei) şi cele anxioase (anxietatea cu formele ei).


Ce pot să fac?


Majoritatea tulburărilor psihice, cum am notat şi la începutul acestui articol, se pot vindeca, printr-un tratament adecvat!

Când mă refer la tratament adecvat, recomand consultarea a doi specialiști în domeniu sănătăţii mentale: psihologul şi psihiatrul:

Partea de medicaţie, la unele tulburări psihice este necesară şi foarte benefică, astfel încât medicaţia luată sub monitorizarea atentă a psihiatrului, este necesară.

Cealaltă parte necesară tratamentului adecvat, o constituie psihologul. Printr-un program psihoterapeutic adecvat, tulburarea psihică poate să se amelioreze considerabil, în unele cazuri există mari şanse ca ea să se vindece definitiv.

Psihoterapia de orientare cognitiv - comportamentală, este demonstrată ştiinţific, şi are eficienţă în tratarea şi ameliorarea tulburărilor psihice, peste 80%!


Poţi avea o viaţă normală, chiar şi dacă ai o tulburare psihică!


Apelează cu încredere la psiholog/psihoterapeut!


Îţi doresc succes, cât mai multă armonie şi echilibru interior!


Cu căldură,


Psihoterapeut Adina Demian


Adina Demian - Cabinet Individual de Psihologie

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Bulevardul Decebal nr. 1, bl. H2, sc. 4, et. 1, ap. 86, sector 3

Tel: 0722453300

E-mail:

Web: www.adinademian.ro

L
11:00-20:00
V
11:00-20:00
M
11:00-20:00
S
Inchis
M
11:00-20:00
D
Inchis
J
11:00-20:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!