Clinica medicala

Neuroaxis

Neuroaxis - clinica de neurologie
5
din 1 voturi
Fa-ti o programare

Ecografia Doppler - aplicatii in neurologie

Neuroaxis

A
A
Ecografia Doppler - aplicatii in neurologie

Ce este ecografia Doppler?Ecografia Doppler este un tip special de ecografie care utilizeaza ultrasunetele pentr a releva informatii despre structura, dimensiunea si functionalitatea vaselor de sange analizate. In neurologie acest tip de investigatie se utilizeaza pentru analiza cervico-cerebrala, adica a vaselor de sange intra si extra craniene de la nivelul gatului si al capului.Acest tip de investigatie, denumită științific și ultrasonografia cervico-cerebrală, are un rol important in prevenția și diagnosticarea precoce a afecțiunilor care conduc la accident vascular cerebral.Acest tip de explorare funcțională îi oferă medicului informatii extrem de importante pentru stabilirea diagnosticului corect. Medicul va recomanda ecografia Doppler de fiecare dată când va avea nevoie de informații amănunțite despre arterele carotide la nivel extracranian și a ramurilor principale ale acestora, prin examinarea transcraniană.De ce să nu stați pe gânduri atunci când medicul recomandă o ecografie Doppler?
  • Pentru că ajută la diagnosticarea corectă a semnelor premergătoare unui accident vascular cerebral;

  • Este 100% neinvazivă, nu doare, nu folosește raze X și nu necesită pregătire prealabilă;

  • Este prima indicată atunci când trebuie să detectăm și să măsurăm stenozele carotidiene, responsabile de accidentul vascular cerebral, iar ulterior se va putea adapta o conduită terapeutică în funcție de gradul stenozei;

  • Pentru ca permite extragerea de informații necesare pentru pacienții cu factori de risc vascular.Ecografia Doppler identifică precis următoarele afecțiuni neurologice:
  • Leziuni ale peretelui vascular.  Din cauza depunerilor de colesterol care favorizează apariția plăcilor de aterom pe vasele de sânge extracraniene se pot forma stenoze sau ocluzii ale arterelor carotidiene și vertebrale. Ecografia Doppler identifică prezența depunerilor, astfel că medicul poate propune un plan de tratament preventiv pacientului;

  • Stenozele intracraniere. De asemenea, într-o mică măsură, examinarea transcraniană poate evidenția și malformații arterio-venoase sau vasospasmul de la nivelul arterelor cerebrale.De ce este important să alegeți cu grijă specialistul care efectuează și interpreteaza ecografiea Doppler?Pentru a înțelege mai bine vă propunem un exercițiu de imaginație: ce se întâmplă când citiți ceva și nu înțelegeți ce citiți? Cu siguranță nu veți putea să reproduceți ce ați citit. Similar, dacă medicul care efectuează ecografia Doppler nu înțelege ceea ce ”citește” pe ecranul ecografului nu va putea stabili diagnosticul corect și nici nu va putea să propună un plan de tratament care să dea roade pentru pacient.Astfel, anumiți parametrii cum ar fi structura peretelui arterial și parametrii de flux vascular necesită atenție deosebită. Dacă aceștia nu sunt interpretați corect, pot anula întreagă investigație.Acesta este motivul pentru care la Neuroaxis punem preț pe pregătirea și experiența specialiștilor noștri și în același timp le punem la dispoziție aparatură de top, în beneficiul total al pacienților noștri.Așadar, dacă ați primit indicație de a efectua o ecografie Doppler pentru vase extra și intra-craniene, programați-vă la specialiștii Neuroaxis pentru un diagnostic corect!


Neuroaxis

BUCURESTI

Sectorul 1

Adresa: str. Iordache Golescu nr. 17

Tel: 0314251825

E-mail:

L
9:00-19:00
V
9:00-19:00
M
9:00-19:00
S
9:00-14:00
M
9:00-19:00
D
Inchis
J
9:00-19:00
Prin trimiterea mesajului intelegeti si acceptati ca cererea si datele dumneavoastra vor fi trimise catre un reprezentant al clinicii.
Fa-ti o programare