Clinica medicala

NeoKlinik

Noi tratam, EL vindeca !
5
din 0 voturi
Fa-ti o programare

Ameliorare in Pancreatita Cronica sau Afectiuni Hepatice la NeoKlinik in statiunea Moneasa

NeoKlinik

A
A
Ameliorare in Pancreatita Cronica sau Afectiuni Hepatice la NeoKlinik in statiunea Moneasa

Pancreatita cronică reprezintă inflamaţia prelungită a pancreasului, care conduce la deteriorarea ireversibilă a structurii şi funcţiilor pancreatice. 

Absorbţia inadecvată a substanţelor nutritive conduce şi la scădere ponderală. În final pot fi distruse şi celulele pancreatice care secretă insulină, astfel încât treptat se instalează diabetul. 

Medicul suspectează prezenţa pancreatitei cronice pe baza simptomelor sau a istoricului de crize de pancreatită acută. Analizele sanguine sunt mai puţin utile pentru diagnosticarea pancreatitei cronice în comparaţie cu pancreatita acută, însă pot arăta creşterea concentraţiei de amilază şi lipază. De asemenea, se pot folosi pentru a se monitoriza concentraţia sanguină a glucozei, care poate fi crescută. 

Avand in vedere ca ozonul intensifica microcirculatia si mareste oxigenarea tesuturilor , aplicarea ozonoterapiei reduce edemul panceatic . 

Ozonoterapia intensifica cedarea oxigenului tesuturilor insuficient aprovizionate cu sange, care a fost confirmata prin analiza compozitiei gazoase a sangelui. Cercetarile indelungate asupra masurarii gazelor sangvine au evidentiat reducerea Pa02 de Ia norma (40 mmHg) pana Ia 20 mmHg si chiar maijos (Rokitansky et al., 1981). Acest lucru insemna ca in tesuturile insuficient aprovizionate cu singe se elibereaza mai mult oxigen - un astfel de efect este imposibil de obtinut cu ajutorul me­ dicamentelor. Cresterea suplimentara a numarului ionilor de hidrogen din contul maririi capacitatii de tampon a hemoglobinei oxidate are de asemenea, un efect de dezoxigenare, cunoscut ca "efectul Bohr". 

Efectul antiinflamator al ozonului conduce Ia restabilirea fluxului dereglat al secretului panceatic . 

Ozonul este capabil sa oxideze compusii ce contin legaturi duble, in special, acidul arahidonic (20:4) i prostaglandinele sintetizate din el - substante biologic active, implicate in dezvoltarea si mentinerea procesului inflamator . In afara de aceasta, reduce gradul de hipoxie tisulara si restabileste procesele metabolice in tesuturile lezate din regiunea inflamatiei si corecteaza pH-ul si echilibrul electrolitic. Acesta este procesul pe care se bazeaza efectul efectul antiinflamator al ozonului. (Wong R., Gomez S.). 

In ameliorarea sindromului durerii cronice un rol important i se atribuie restabilirii echilibrului dintre procesele peroxidarii lipidice si sistemul de aparare antioxidant si de activare a sistemelor mediatoare antinociceptive. Acest lucru reduce cantitatea de produse moleculare toxice ale peroxidarii lipidelor pe suprafata membranelor celulare care modifica functia enzimelor membranare ce participa in sinteza de ATP si intretinerea activitatii vitale a tesuturilor si organelor si care poate fi observat in multe afectiuni cronice, insotite de sindromul algic. 

Aplicarea ozonoterapiei , datorita efectului analgezic al ozonului (RiUing S., Viiebahn R., 1987), exclude necesitatea administrarii analgeticelor. Actiunea bactericida si imunostimulatoare a ozonului permit efectuarea masurilor de profilaxie a complicatiilor septice in pancreatita cronica fara administrarea antibioticelor . De asemenea , se foloseste si capacitatea ozonului de a reduce hiperglicemia . Aceasta previne dezvoltarea diabetului zaharat secundar in pancreatita cronica sau permite reducerea dozei de insulina sau a altor preparate hipoglicemiante. 

Astfel putem obtine o ameliorare a Pancreatiteti cronice si o stimulare a functiei exocrine a pancreasului prin tratamentul cu ozon. Costul Programului de Ameliorare in Pancreatita Cronica sau Alte Afectiuni Hepatice este de 2000 lei (11 nopti/12 zile ) si include in acest cost: 

- Consultatia medicala cu prescrierea conduitei terapeuitice, 

- 4 tehnici de fizio-hidro-kinetoterapeutice/zi lucratoare, 

- 10 sedinte de ozonoterapie aplicata prin insuflatie rectala 

- monitorizarea zilnica a tensiunii arteriale 

-Cazarea(loc in camera dubla categoria 3 stele) in valoare de 880 lei/pacient/11 nopti- Gratuit, mai putin in intervalul 24 Iunie-9 Septembrie. 

-Mesele (pensiune completa-meniu fix in valoare de 770 lei) sunt asigurate gratuit pe parcursul programului de tratament in Hotelul Clinicii.


NeoKlinik

BIHOR

Oradea

Adresa: -Sediu si Cabinet inOradea, str. Gh. Doja Nr. 2 Bl C6 ( louis Pasteur Nr 147 bl C6), -CLINICA in Statiunea Moneasa, judetul ARAD.

Tel: 0741039292

E-mail:

L
9:00-20:00
V
9:00-20:00
M
9:00-16:00
S
0:00-0:00
M
9:00-20:00
D
0:00-0:00
J
9:00-20:00
Prin trimiterea mesajului intelegeti si acceptati ca cererea si datele dumneavoastra vor fi trimise catre un reprezentant al clinicii.
Fa-ti o programare